Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Σφηνώνει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και ρίχνει τυράκι από πάνω. Το αποτέλεσμα; Πανδαισία γεύσεων!

Θα θέλετε να το φτιάξετε αμέσως!

25 Ιουλίου 2019 16:00
Σφηνώνει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και ρίχνει τυράκι από πάνω. Το αποτέλεσμα; Πανδαισία γεύσεων!

Δοκιμάστε άμεσα την συνταγή που σας προτείνουμε με τις πατάτες ανάμεσα στον κιμά και ρίχνει τυράκι από πάνω. Το αποτέλεσμα; Πανδαισία γεύσεων! Δείτε ακόμα την συνταγή για δροσερή πατατοσαλάτα με καρότο!

Υλικά:

3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
1 λευκό κρεμμύδι
μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.γ ψιλοκομμένο μαϊντανό
πάπρικα
τριμμένη μοτσαρέλα
μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

5 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κούπες γάλα
2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κύμινο

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάξτε την μπεσαμέλ. Πάρτε ένα μέτριο τηγάνι και λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, για περίπου 6 ή 7 λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεστάνετε το γάλα σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να φτάσει σχεδόν σε σημείο βρασμού. Μόλις είναι αρκετά ζεστό, βάλτε σταδιακά το γάλα στο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Μόλις βάλετε όλο το γάλα, φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού και μαγειρέψτε το για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίξτε αλάτι και κύμινο και είστε έτοιμοι!

Βάλτε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς. Μετά, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πάπρικα. Βάλτε και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις βάλετε τα υλικά, ανακατέψτε τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Μετά, ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε τις μέχρι να γίνουν σχετικά μαλακές, περίπου για 7 λεπτά. Αφού βράσουν, κόψε τις σε φέτες και βάλτε τις στον πάτο ενός πυρέξ. Βάλτε ένα στρώμα στον πάτο και άλλο ένα στα τοιχώματα.

Μετά, βάλτε μέσα τους κεφτέδες, έναν πάνω σε κάθε φέτα πατάτες που είχατε βάλει νωρίτερα.

Βάλτε τις υπόλοιπες πατάτες για να διαχωρίσετε τους κεφτέδες ώστε ο καθένας να έχει το δικό του διαμέρισμα. Βάλτε την μπεσαμέλ πάνω σε κάθε διαμέρισμα και ρίξτε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.

Τελικά, ψήστε το πιάτο στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις τελειώσετε θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο που όλη η οικογένεια θα λατρέψει!

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Οι τυρόπιτες αρέσουν σε όλους, αυτό όμως που κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία καμιά φορά είναι το άνοιγμα του φύλλου. Γι αυτό και σας έχουμε μία εξίσου νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
300ml γάλα
3 αβγά
125γρ. ελαιόλαδο
500γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share