Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

«Λουκούμι» αυτή η τυρόπιτα: Το μυστικό κρύβεται στο αλεύρι της

Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε

27 Μαΐου 2024 09:34
«Λουκούμι» αυτή η τυρόπιτα: Το μυστικό κρύβεται στο αλεύρι της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεντανόστιμη συνταγή για τη πιο μούρλια τυρόπιτα με αλεύρι ολικής άλεσης. Θα την απολαμβάνετε χωρίς άγχος για περιττές θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Αφράτη τυρόπιτα της στιγμής με κανέλα

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του.
  • 4 αβγά
  • 400γρ γιαούρτι 2% λιπαρά.
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 500γρ φέτα
  • 100γρ γραβιέρα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 50γρ. τριμμένη φρυγανιά

Μούρλια τυρόπιτα ολικής άλεσης

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ομογενοποιούμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και το γιαούρτι.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε την γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και το αλεύρι μέσα στο μπολ με τα αβγά.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ρευστή ζύμη.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 36x27εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα στο ταψί και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
  • Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C για 30΄ περίπου.
  • Περιμένουμε λίγα λεπτά, να κρυώσει και κόβουμε την πίτα μας σε 15 τετράγωνα κομμάτια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share