Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Δείτε την συνταγή...

5 Μαΐου 2019 14:13
Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Ο σολωμός είναι από πιο χορταστικά και απολαυστικά ψάρια. Χωρίς πολλά κόκκαλα και πολύ εύκολος στο μαγείρεμα. Βέβαια εκτός από αυτά ο σολωμός είναι κάνει καλό και στην υγεία μας!

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε σολωμό με μουστάρδα!

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό

1 ½ φλιτζάνι επίπεδη φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1 ½ φλιτζάνι φιστίκια, χωρίς κέλυφος

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

4 χωρίς κόκαλα φιλέτο σολομού (6-ουγκιά καθένα)

χυμός ενός λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

αλάτι και πιπέρι

undefined

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας.

Στη συνέχεια βάζετε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.

Στύψτε το χυμό λεμονιού πάνω στα φιλέτα σολομού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Απλώστε με ένα κουτάλι τη μουστάρδα, το πέστο και από λίγη φρυγανιά.

Σ' αυτό το σημείο φτιάξτε το πέστο με φιστίκι.

Στο μούλτι ρίχνετε το βασιλικό, μαϊντανό, σκόρδο, φιστίκια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Στο τέλος προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε άλλη μια φορά.

Βάζετε για ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.

Η τέλεια μακαρονοσαλάτα!

Η τέλεια μακαρονοσαλάτα!

Αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι η τέλεια λύση για βραδινό...καθώς είναι μια "ελαφριά" επιλογή!

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες ή ότι κάτι άλλο της προτίμησής σας

250γρ. Πιπεριές Φλωρίνης καπνιστές

300γρ. σαλάμι αέρος καπνιστό (με έντονο άρωμα)

Μαγιονέζα (1 μικρό βαζάκι)

Εκτέλεση -

Κόβουμε τις πιπεριές και το σαλάμι αέρος σε λεπτές λωρίδες και βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι.

Μόλις τα σουρώσουμε και αφού είναι ακόμη ζεστά προσθέτουμε τις πιπεριές και το σαλάμι και ανακατεύουμε.

Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε την μαγιονέζα έως ότου ενοποιηθούν τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο.

Μυστικά:

24 ώρες πριν τη σερβίρουμε πρέπει να μείνει στο ψυγείο.

Η μαγιονέζα δεν θα πρέπει να καλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις.

Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με πατατοκεφτέδες και σως γιαουρτιού...Θα το ετοιμάστε πολύ γρήγορα μέσα σε 45 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Υλικά:

3-4 πατάτες μαϊντανό άνηθο

1 φλιτζάνι γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι μ

ισή κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι, κόκκινο πιπέρι ή μπαχαρικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις βράζετε σε δυνατή εστία για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το αλάτι, μπαχαρικά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι.

Στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το κόκκινο πιπέρι.

Γαρνίρετε τις πατάτες μαζί με τη σως γιαουρτιού και τον πελτέ ντομάτας.

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες!

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες!

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο.

Μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
700 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
4 σκελίδες σκόρδο ποτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα βότανα, δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

undefined

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις κόβετε στη μέση ή στα 4 άν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου και τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί, το ζωμό κότας, τη μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτετε και όλα τα βότανα και ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και περιχύνετε από πάνω όλο το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40-45 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share