Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τα «τερτίπια» της γιαγιάς: Το μυστικό για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κρύβεται στον κιμά

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

27 Μαΐου 2024 12:21
Τα «τερτίπια» της γιαγιάς: Το μυστικό για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κρύβεται στον κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα μπιφτέκια σαν φαγητό να φαίνονται απλά, όμως στην πραγματικότητα κρύβουν από πίσω ορισμένα απαραίτητα βήματα για να πετύχουν.

Διαβάστε επίσης: Κανένα αυγό: Το σπιτικό υλικό που κάνει τη διαφορά στον κιμά για ζουμερά μπιφτέκια

Βασικά tip που πρέπει να ακολουθήσετε για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια

Αρχικά το κρέας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζητάτε από τον κρεοπώλη σας συγκεκριμένο κομμάτι κρέας και ειδικότερα μοσχαρίσια ελιά. Η μοσχαρίσια ελιά είναι ίσως το ιδανικό κομμάτι για τον κιμά των μπιφτεκιών. Βρίσκεται στον λαιμό, είναι νόστιμη, με βαθιά κρεάτινη γεύση και έχει μέτρια ποσότητα ενδομυϊκού λίπους, που θα νοστιμίσει το μπιφτέκι και θα το διατηρήσει ζουμερό στο ψήσιμο.

Έπειτα πρέπει να χρησιμοποιείτε ψίχα μόνο από μπαγιάτικο ψωμί. Η μουσκεμένη και στυμμένη ψίχα προσφέρει υγρασία κατά το ψήσιμο κι έτσι το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ζουμερό.

Δε θα ξεχάσετε φυσικά να προσθέσετε κρεμμύδι και μαϊντανό, αλατοπίπερο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Το πολτοποιημένο ή τριμμένο κρεμμύδι δίνει γλύκα και νοστιμιά και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, άρωμα και φρεσκάδα.

Τέλος, μην υπερβάλετε στη ντομάτα καθώς μπορεί η πολλή υγρασία να σπάσει το μπιφτέκι στο ψήσιμο.

Το μυστικό είναι στον κιμά

Το καλύτερο ψήσιμο

Το σωστό ψήσιμο γίνεται σε σχαροτήγανο

Βάζουμε το σκεύος να κάψει πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά, αφού πρώτα περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο το εσωτερικό του (με ένα πινέλο). Το γυρίζουμε λίγες φορές για να μη σπάσει και για να ψηθεί σωστά. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο παχιά είναι τα μπιφτέκια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share