Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Κανένα αυγό: Το σπιτικό υλικό που κάνει τη διαφορά στον κιμά για ζουμερά μπιφτέκια

Σαν αφρός!

24 Μαΐου 2024 20:10
Κανένα αυγό: Το σπιτικό υλικό που κάνει τη διαφορά στον κιμά για ζουμερά μπιφτέκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν φτιάχνουν μπιφτέκια ξεκινάει από τον κιμά. Αν δεν φτιαχτεί όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.

Η πρόσθεση αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά.

Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ρύζι αντί για ψωμί, και σίγουρα θα τα λατρέψετε με αυτό τον τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια σκέτα μέλι.

Πλάσιμο μπιφτεκιών
Πλάσιμο μπιφτεκιών

Λιώνουν στο στόμα: Το μυστικό στην επιλογή του κιμά και το ψήσιμο που θα κάνουν τα μπιφτέκια αριστούργημα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις αφράτα & γευστικά μπιφτέκια. Μάθε τα μυστικά του κιμά για να τους εκπλήξεις όλους. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό στον κιμά πριν το ψήσιμο που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας.

Ο κιμάς και το μπιφτέκι έχει τα μυστικά του. Μάθε τα "κόλπα" της τέχνης του κιμά και φτιάξε μπιφτέκια αφράτα που θα λιώνουν στο στόμα!

  • Το ζύμωμα έχει σημασία: Μη λυπάσαι το λαδάκι. Το ζύμωμα θα είναι πολύ πιο έυκολο αν μέσα στον κιμά ρίξεις λαδάκι. Δε θα κολλάει στα χέρια και το πλάσιμο θα γίνει παιχνιδάκι.
  • Κιμάς με κιμά έχει διαφορά: Ο αρνίσιος κιμάς είναι αρκετά λιπαρός οπότε και δε χρειάζεταιο προσθήκη λαδιού ενώ ο χοιρινός είναι αρκετά στεγνός, ακόμη και σε σχέση με τον μοσχαρίσιο. Ο κιμάς κοτόπουλου από την άλλη θέλει παρα πολύ καλό ζύμωμα για να αφρατέψει.
  • Πόσο να το ψήσεις; Η ώρα ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος. 8 λεπτάκια στη σχάρα είναι αρκετά, σε 5 λεπτά το τηγανητό μπιφτέκι είναι έτοιμο, 6 λεπτάκια στο γκριλ, 10 λετπά στη γάστρα και 20 λεπτά στο φούρνο.

Αριστοτέχνισσα η γιαγιά: Το υλικό που έβαζε στον κιμά για αφράτα και λαχταριστά κεφτεδάκια του ονείρου

Θυμάσαι που πήγαινες στο χωριό του καλοκαίρι και η γιαγιά σου έψηνε στο τηγάνι τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια του κόσμου; Μην ήσουν πεινασμένη; Μήπως απλά, η απλότητα της γιαγιάς στα υλικά και η μεγάλη της φροντίδα έκανε την συνταγή να τα σπάει; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τον κιμά στην κατάψυξη που θα θέλετε να κάνετε όλοι.

Και ναι, υπήρχε ένα μυστικό για να πετύχει το κεφτεδάκι να είναι αφράτο! Ψωμί χωρίς κόρα, αν είναι και δύο -τριών ημερών, ακόμα καλύτερα έλεγε η δικιά μου η γιαγιά.

Το μουσκεύεις, το στραγγίζεις και τα κεφτεδάκια θα γίνουν πιο αφράτα από ποτέ.

Υλικά

  • 800 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά (20=25% λίπος)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 200 γραμμ. ψωμί χωρίς κόρα
  • 4 κ.σ δυόσμο
  • 4 κ.σ μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share