Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Η προσθήκη στον κιμά πριν το ψήσιμο που θα απογειώσει τα μπιφτέκια γευστικά

Δεν θέλει κόπο θέλει τέχνη

18 Ιανουαρίου 2023 10:22
Η προσθήκη στον κιμά πριν το ψήσιμο που θα απογειώσει τα μπιφτέκια γευστικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια για να είναι απολαυστικά πρέπει να είναι και ζουμερά. Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα.

Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά, όπως το κόλπο στην γέμιση του κιμά που θα ξετρελάνει όποιον δοκιμάσει, αλλά και το μυστικό της κέτσαπ.

Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά.

Η προσθήκη στον κιμά πριν το ψήσιμο που θα απογειώσει τα μπιφτέκια γευστικά

Κάνει "θαύματα": Το κόλπο της γιαγιάς για να ξεπαγώνει γρήγορα τον κιμά χωρίς κόπο

Το καλύτερο μυστικό για το τέλεια ξεπάγωμα του κιμά που προέρχεται από τις παλιές γενιές και συγκεκριμένα από τις γιαγιάδες μας. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν.

Τι πρέπει να κάνετε αφού αγοράσετε τον κιμά

Όταν αγοράσετε κιμά και πριν τον καταψύξετε, χωρίστε τον σε δόσεις (π.χ. ανά μισό ή ένα κιλό) και βάλτε τον μέσα σε σακούλες τροφίμων (polybags). Φροντίστε να βγάλετε τον περιττό αέρα και να κλείσετε αεροστεγώς.

Στη συνέχεια, με έναν πλάστη (ή με τα χέρια σας) πιέστε μαλακά τον κιμά και φροντίστε να τον απλώσετε σε όλη την επιφάνεια της σακούλας τροφίμων, κάνοντας τον όσο πιο λεπτό μπορείτε. Τέλος, τοποθετήστε τον στην κατάψυξη.

Με τον προηγούμενο τρόπο, έχοντας μικρότερο πάχος και μεγαλύτερη επιφάνεια, ο κιμάς θα ξεπαγώσει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με έναν άλλον, σε σχήμα μπάλας για παράδειγμα.

Το κόλπο της γιαγιάς για να ξεπαγώνει γρήγορα τον κιμά

Το μυστικό της γιαγιάς για τον τέλεια κιμά

Τέλος, ένα κόλπο το οποίο έχω δει από τη γιαγιά μου και το έχουμε χρησιμοποιήσει κι εμείς αρκετές φορές, αφορά το μαγείρεμα κιμά στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι απευθείας από την κατάψυξη.

Στην ουσία ρίχνουμε τον κιμά παγωμένο και όσο αυτός μαγειρεύεται από τη μία πλευρά, τον γυρνάμε ανάποδα και ξύνουμε την πλευρά που έχει μαγειρευτεί για να ξεκολλήσει.

Συνεχίζουμε την προηγούμενη διαδικασία έως ότου μαγειρευτεί όλος ο κιμάς. Ο τρόπος αυτός λειτουργεί μια χαρά για φαγητά όπως μακαρόνια με κιμά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share