Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το μυστικό της γιαγιάς: Απογειώστε τα μακαρόνια με κιμά με αυτή τη συνταγή

Θα πάθετε την πλάκα σας!

13 Ιανουαρίου 2023 21:31
Το μυστικό της γιαγιάς: Απογειώστε τα μακαρόνια με κιμά με αυτή τη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή απογειώνει αυτό το κλασικό φαγητό, με μερικές συμβουλές κατευθείαν από το χωριό, για να τα φτιάξετε λαχταριστά όπως η γιαγιά σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Οι Ιταλοί σεφ προτείνουν... Το έξυπνο κόλπο για να «δέσουν» τα μακαρόνια ωραία με κάθε σάλτσα

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Το μυστικό της γιαγιάς: Απογειώστε τα μακαρόνια με κιμά με αυτή τη συνταγή

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε το σέλερι, το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και το αφήνετε να στραγγίξει.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά στο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι κι αφήνετε να τσιγαριστούν.

Βήμα 4

Προσθέτετε την ντομάτα, τη δάφνη, τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη κι αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 5

Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει και στο τέλος αφαιρείτε το σκόρδο και τη δάφνη.

Βήμα 6

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.

Βήμα 7

Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε ζεστά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share