Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι Ιταλοί σεφ προτείνουν... Το έξυπνο κόλπο για να «δέσουν» τα μακαρόνια ωραία με κάθε σάλτσα

Θα πάθετε πλάκα με το γευστικό αποτέλεσμα!

12 Ιανουαρίου 2023 17:29
Οι Ιταλοί σεφ προτείνουν... Το έξυπνο κόλπο για να «δέσουν» τα μακαρόνια ωραία με κάθε σάλτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να φαίνονται πως είναι το πιο εύκολο πιάτο στο μαγείρεμα, όμως ακόμα και τα μακαρόνια έχουν τα κόλπα τους για να βγει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Εμείς δεν θα το κάναμε στη θέση σου: Το ολέθριο λάθος που κάνεις με τα μακαρόνια, μετά το βράσιμο

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτι πολλών και, φυσικά, η ευκολία στο μαγείρεμά τους είναι ένας λόγος παραπάνω για να τα προτιμήσουμε, με όποια σάλτσα κι αν τα φτιάξουμε.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα, αλλά φυσικά χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος, ώστε να τα γευτείτε στον απόλυτο βαθμό.

Έτσι θα «απογειώσετε» τα μακαρόνια με κάθε σάλτσα - Είναι το μυστικό των Ιταλών

Οι Ιταλοί σεφ προτείνουν... Το έξυπνο κόλπο για να «δέσουν» τα μακαρόνια ωραία με κάθε σάλτσα

Οι Ιταλοί είναι οι… απόλυτοι άρχοντες του ζυμαρικού και γνωρίζουν κάθε κόλπο για να βράσουν τα μακαρόνια σωστά, με ένα εξ αυτών να αφορά το μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα, στο οποίο πρέπει να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή.

Πριν σερβίρετε, λοιπόν, υπολογίστε 1-2 λεπτά λιγότερο βράσιμο και τελειώστε το βρασμό των ζυμαρικών μέσα στη σάλτσα. Η γεύση αλλά και η υφή είναι καλύτερες έτσι.

Κρατήστε πάντα λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια που είναι πλούσιο σε άμυλο, ώστε να ελέγξετε την πυκνότητα της σάλτσας σας. Αν θέλετε πιο ζουμερή μακαρονάδα προσθέστε στο τέλος μέσα στη σάλτσα λίγο από αυτό το καυτό νερό των ζυμαρικών. Αν πάλι θέλετε να δέσετε μια σάλτσα, ρίξτε λίγο από αυτό το νερό για να πυκνώσει με το άμυλο του μακαρονιού.

Μακαρόνια σε 60'': Το μαγειρικό τρικ που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

«Μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύει», επιβεβαιώνει η γνωστή ιστοσελίδα Buzzfeed το μυστικό για το σπαγγέτι του ενός λεπτού. Ένα μυστικό που έχει μοιραστεί ήδη από το 2009 το blog Ideasinfood και έχει εκατοντάδες ανθρώπους να ορκίζονται ότι το τρικ δουλεύει μια χαρά.

Όλο το πράγμα έχει να κάνει με το μούλιασμα σε νερό των μακαρονιών πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα. «Μουλιάστε τα μακαρόνια σε νερό μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το βράσιμο», μας λέει το Ideasinfood, ή καλύτερα ακόμα από το προηγούμενο βράδυ. Με την ευκαιρία, δείτε την πιο νόστιμη μακαρονάδα που φάγατε ποτέ με απλά υλικά.

Μακαρόνια σε 60'': Το μαγειρικό τρικ που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

Όταν τα ρίξουμε μετά στο καυτό νερό, θα μαγειρευτούν αδιανόητα γρήγορα. Ακόμα και το ίδιο το βράσιμο δεν είναι απαραίτητο, ισχυρίζεται πάντα το blog, καθώς αν τα ρίξουμε μέσα στην καυτή σάλτσα που έχουμε μόλις ετοιμάσει, θα σιγομαγειρευτούν εκεί.

«Το βράσιμο των μακαρονιών έχει να κάνει με τη θερμότητα και την ενυδάτωση», γράφει το Ideasinfood, «κι εμείς αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί αν ξεχωρίζαμε τις δύο διαδικασίες». Το αρχικό πείραμα έφερε τα μακαρόνια μέσα σε κρύο νερό για 1,5 ώρα.

Έχοντας μαλακώσει, τα μακαρόνια έβρασαν μέσα σε αλατισμένο νερό σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στη γεύση τους…

Τέρμα το παίδεμα στην κουζίνα: Το απόλυτο viral κόλπο για το σούρωμα των μακαρονιών!

Ο κλασικός τρόπος για να σουρώσεις τα μακαρόνια είναι να τα βάλεις στο σουρωτήρι και είτε να ρίξεις κρύο νερό είτε όχι. Άλλοι, δεν χρησιμοποιούν καν σουρωτήρι και απλώς βγάζουν από την κατσαρόλα όσο νερό μπορούν πρόχειρα και αφήνουν λίγο ακόμη πάνω στο μάτι της κουζίνας.

Ανορθόδοξος τρόπος, που λασπώνει κάπως τα μακαρόνια. Ένα βίντεο, ωστόσο, στο Instagram, έχει γίνει viral και δείχνει έναν ομολογουμένως διαφορερικό τρόπο για να χρησιμοποιήσεις το σουρωτήρι. Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι το έκαναν έτσι μια ζωή και άλλοι ότι δεν βλέπουν καμία ευκολία σε αυτό.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share