Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερη: Μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι

Μη χάνετε χρόνο!

29 Μαΐου 2024 11:50
Δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερη: Μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι καλύτερο από μια μακαρονάδα με μοσχαράκι; Όλοι θυμόμαστε αυτό το πιάτο να είναι βασικό στο κυριακάτικο τραπέζι μας από τότε που ήμασταν παιδιά.

Συνήθως ήταν κοκκινιστό, με το άρωμα της κανέλας και της φρέσκιας ντομάτας να απλώνεται σε όλο το σπίτι.

Δοκιμάστε επίσης: Η Νάπολη στο μεσημεριανό σου: Πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια ναπολιτέν

Εμείς εδώ, όμως, προτείνουμε μια άλλη συνταγή, η οποία είναι εξίσου εύκολη και γευστική: Μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι και σας εγγυόμαστε ότι θα τρίβετε και τα δάχτυλά σας!

Σε 15' λεπτά θα είναι έτοιμη στο πιάτο σας. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για 4-6 μερίδες

  • 500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλα πλατιά ζυμαρικά της αρεσκείας μας, όπως ταλιατέλες, μαφαλντίνι κ.ά.)

  • 700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρά κομμάτια του 1,5εκ.

  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη

  • 4 μέτρια καρότα, σε κυβάκια περίπου 1 εκ.

  • 200 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος

  • 180 ml κόκκινο, ξηρό κρασί

  • 60 ml χυμός πορτοκαλιού

  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε 300 ml ζεστό νερό

  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 5 κόκκοι μπαχάρι

  • 5 κεδροκούκουτσα

  • 2 καρφάκια γαρίφαλο

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 90 ml ελαιόλαδο

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

  • 4 κουτ. σούπας καβουρδισμένο φουντούκι, τριμμένο στον πολυκόφτη σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε την μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, ξεκινάμε τυλίγοντας σε ένα τουλπάνι την κανέλα, το μπαχάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρουμε για ακόμα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

  • Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον αραιωμένο πελτέ και το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.

  • Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  • Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.

  • Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.

  • Σκορπίζουμε το φουντούκι και το τυρί και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι.

Μακαρόνια με μοσχάρι

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share