Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Συνταγή για τα πιο yummy light μπιφτέκια κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή

28 Μαΐου 2024 12:32
Συνταγή για τα πιο yummy light μπιφτέκια κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ καλοκαιριάτικο γεύμα. Με την ευκαιρία δείτε Τα «τερτίπια» της γιαγιάς: Το μυστικό για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κρύβεται στον κιμά

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. Tυρί

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό
  • 1 λεμόνι

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον κιμά από το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε τις νιφάδες απο βρώμη.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
  • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
  • Ιδανικά, αφήνουμε τον μείγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε ένα κομμάτι (περίπου 150 γραμ.).
  • Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση.
  • Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα.

Για το ψήσιμο

  • Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση .
  • Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.
  • Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

Ψήσιμο στο φούρνο

  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.
  • Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά
  • Ο χρόνος ψησίματος είναι 13 με 15 λεπτά περίπου.
  • Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share