Συνταγή για τα πιο yummy light μπιφτέκια κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή
Ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ καλοκαιριάτικο γεύμα. Με την ευκαιρία δείτε Τα «τερτίπια» της γιαγιάς: Το μυστικό για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κρύβεται στον κιμά
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 γρ. Tυρί
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ζωμό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά από το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες απο βρώμη.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
- Ιδανικά, αφήνουμε τον μείγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο.
- Πλάθουμε ένα κομμάτι (περίπου 150 γραμ.).
- Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση.
- Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα.
Για το ψήσιμο
- Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση .
- Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.
- Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.
Ψήσιμο στο φούρνο
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά
- Ο χρόνος ψησίματος είναι 13 με 15 λεπτά περίπου.
- Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.