Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024

Shein: Καρκινογόνες ουσίες σε παιδικά προϊόντα - Χημικά και τοξικά εκατοντάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια!

Παγκόσμιος συναγερμός

28 Μαΐου 2024 19:46
Shein: Καρκινογόνες ουσίες σε παιδικά προϊόντα - Χημικά και τοξικά εκατοντάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα παιδικά προϊόντα που πωλούνται από τον κινεζικό διαδικτυακό εμπορικό γίγαντα Shein περιείχαν τοξικές ουσίες σε ποσότητες εκατοντάδες φορές πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα, δήλωσαν την Τρίτη (28 Μαΐου) οι Αρχές της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας.

Η Shein, με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία από μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ σε εντυπωσιακά χαμηλές τιμές.

Αυτή η εκρηκτική ανάπτυξη έχει επίσης οδηγήσει σε αυξημένο έλεγχο των επιχειρηματικών πρακτικών και των προτύπων ασφαλείας της, μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νότια Κορέα, όπου οι Αρχές της Σεούλ διεξάγουν εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις των αντικειμένων που πωλούνται από πλατφόρμες όπως η Shein, η Temu και η AliExpress.

Δείτε επίσης: Έχουν τα μαξιλάρια ημερομηνία λήξης; - Τα 15+1 αντικείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να ξεφορτωθείτε από το σπίτι

Οι τοξικές ουσίες που βρέθηκαν στα παιδικά προϊόντα

Προϊόντα Shein

Στον τελευταίο γύρο ελέγχου επέλεξαν οκτώ προϊόντα που πωλούνται από τη Shein, συμπεριλαμβανομένων παιδικών παπουτσιών, δερμάτινων τσαντών και μιας ζώνης, και διαπίστωσαν ότι αρκετά από αυτά περιείχαν υψηλές ποσότητες φθαλατών -χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν τα πλαστικά.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα προϊόντα της Shein -Χημικές ουσίες εκατοντάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια
Ένα ζευγάρι παπούτσια περιείχε 428 φορές τα επιτρεπόμενα επίπεδα φθαλικών ενώσεων -τα υψηλότερα που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των ελέγχων στη Σεούλ- και τρεις τσάντες είχαν ποσότητες που έφτασαν τις 153 φορές το όριο, δήλωσαν οι Αρχές της πόλης.

Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται ευρέως για να μαλακώσουν το πλαστικό και βρίσκονται σε χιλιάδες προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων δοχείων, προϊόντων ομορφιάς και παιχνιδιών. Ωστόσο, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι προκαλούν ορμονικές διαταραχές και έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις, ορισμένες μορφές καρκίνου και προβλήματα γονιμότητας.

Αξιωματούχος της πόλης της Σεούλ δήλωσε στο AFP ότι έχουν ζητήσει την απομάκρυνση αυτών των προϊόντων από την πώληση και ότι από τότε που η πόλη ξεκίνησε τους ελέγχους, τον Απρίλιο, οι περισσότερες πλατφόρμες έχουν συμμορφωθεί με τέτοια αιτήματα.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές της Σεούλ δήλωσαν ότι έχουν επιθεωρήσει 93 προϊόντα και διαπίστωσαν ότι σχεδόν τα μισά από αυτά περιείχαν τοξικές ουσίες. Στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται παιδικά ρολόγια και μολύβια ζωγραφικής.

Απαντώντας σε ερωτήματα του CNA, η Shein δήλωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ' όψιν το θέμα της ασφάλειας των προϊόντων της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share