Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη προτείνει ο εισαγγελέας

Για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης

30 Μαΐου 2024 11:27
Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη προτείνει ο εισαγγελέας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, Στέλιος Κωσταρέλλος, εισηγήθηκε την ενοχή όπως και πρωτοδίκως για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου για τον μεσίτη και τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου που μοιράζονται το εδώλιο του κατηγορούμενου.

Η πρόταση του έγινε δεκτή και χαιρετήθηκε με χειροκροτήματα από το ακροατήριο!

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην ολιγόλεπτη αλλά ουσιαστική αγόρευση του μίλησε για «σκηνικό λιντσαρίσματος» με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων και επισήμανε εμφατικά πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά: «Καίει» την Πισπιρίγκου η κατάθεση της ψυχολόγου: «Ήταν σε αναμονή ενός κινδύνου, έλεγε ότι η Μαλένα δε θα πάει καλά»

«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου. Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

Ζακ Κωστόπουλος

Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, είπε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας στάθηκε στις μαρτυρικές καταθέσεις και στο βιντεοληπτικό υλικό, από τα οποία προκύπτει, όπως σημείωσε, «σκηνικό λιντσαρίσματος».

«Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις του. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές, από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι».

Αναφορικά με τα πορίσματα των ιατροδικαστών, ο κ.Κωσταρέλος επισήμανε ότι προκύπτει πως «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς» και πως μιλούν για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Ιουνίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ζακ Κωστόπουλος

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share