Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Εξαφανίστε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας: Οι 3 πιο φυσικές και ασφαλείς μέθοδοι

Με αυτά τα κόλπα, δε θα σας ξανα πλησιάσουν

30 Μαΐου 2024 10:24
Εξαφανίστε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας: Οι 3 πιο φυσικές και ασφαλείς μέθοδοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εποχή που οι κατσαρίδες βρίσκονται σε ανεξέλεγχτη «διάθεση» έφτασε... Όπου και αν σταθείς, υπάρχει ο κίνδυνος να ξετρυπώσει μια μπροστά σου.

Συνήθως, συχνάζουν κάτω από τα ντουλάπια του νιπτήρα, πίσω από τα ντουλάπια του νεροχύτη ή κάτω από μεγάλες συσκευές, με έμφαση πάντα στην κουζίνα ή στο μπάνιο που είναι τα δύο αγαπημένα τους δωμάτια.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τέρμα οι κατσαρίδες: Ο καλύτερος οδηγός για σωστή πρόληψη - Τι μπορείς να πάθεις από αυτές

Ο λόγος που τις περισσότερες φορές τις βλέπετε τη νύχτα είναι επειδή αντιπαθούν το φως του ήλιου, οπότε εκείνη την ώρα βγαίνουν προς αναζήτηση φαγητού.

Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλη ή μικρή, αν διαθέτει φτερά ή όχι.

Σημασία έχει ότι κατάφερε να τρυπώσει στο σπίτι σας και αφενός να μεταφέρει μαζί της όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που κουβαλάει και είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου να σας κάνει να παγώσετε από ανατριχίλα.

Ο τρόπος που θα διαχειριστείτε τον επισκέπτη υπάγεται στη δική σας ευχέρεια.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να αποφύγετε μελλοντικές συναντήσεις. Με άλλα λόγια, πως θα κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας.

Οι πιο φυσικές και ασφαλείς μέθοδοι να κάνετε τις κατσαρίδες να απομακρυνθούν από το σπίτι σας είναι:

1. Ένα μίγμα σόδας και ζάχαρης

Ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος ζάχαρης άχνης και «πασπαλίστε» το μίγμα κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας.

Λέγεται πως ο συνδυασμός ζάχαρης και σόδας είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.

Αμμωνία

2. Διάλυμα αμμωνίας

Σε ένα κουβά γεμάτο νερό, ρίξτε 2 φλιτζάνια αμμωνίας και με αυτό το διάλυμα πλύντε το νεροχύτη της κουζίνας και τις υδρορροές στο σπίτι.

Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

3. Αποξηραμένα φύλλα δάφνης (αυτά που βάζουμε στις φακές)

Κονιορτοποιήστε τα στο μίξερ και ρίξτε τη «σκόνη» κοντά σε περιοχές και σημεία απ' όπου (έχετε παρατηρήσει ότι) διέρχονται συχνά οι κατσαρίδες.

Η μυρωδιά της δάφνης είναι απωθητική για τα συγκεκριμένα έντομα.

Αν, πάλι, συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία απολύμανσης ή -εναλλακτικά- να πάρετε μια γάτα, που είναι ο πιο ισχυρός εξολοθρευτής τους!

Φύλλα δάφνης

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share