Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Η πιο τρομακτική εκτίμηση για τη χώρα μας από τον Συνολάκη - Υπάρχει ενδεχόμενο σεισμού 8,5 Ρίχτερ (video)

O «εφιάλτης» που ευχόμαστε να μη γίνει πραγματικότητα...

30 Μαΐου 2024 10:57
Η πιο τρομακτική εκτίμηση για τη χώρα μας από τον Συνολάκη - Υπάρχει ενδεχόμενο σεισμού 8,5 Ρίχτερ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κώστας Συνολάκης, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και Ακαδημαϊκός, αναφέρθηκε σε μια εφιαλτική και συνάμα τρομακτική πιθανότητα κάποια στιγμή συο μέλλον να γίνει ένας μεγάλος σεισμός στο ελληνικό τόξο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Συνολάκης και όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, της τάξεως των 8,5 Ρίχτερ είπε πως «Βεβαίως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο» βασιζόμενος σε ιστορικά στοιχεία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τρόμος από προφητεία του Αγίου Παϊσίου: «Έρχεται μεγάλος σεισμός στην Αττική…»

Ο καθηγητής δήλωσε ότι: «Αν πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα δείτε ότι υπάρχει ένα έκθεμα που μιλάει για τον πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε στη δυτική Κρήτη το 365 μ.Χ. Και που τον ξέρουμε αυτόν τον σεισμό; Από τις περιγραφές… Είναι τότε που εξαφανίζεται η Αλεξάνδρεια σαν παγκόσμια πόλη. Η Αλεξάνδρεια ήταν μέχρι τότε το κέντρο τουλάχιστον του Ελληνικού πολιτισμού».

Πρόσθεσε ότι: «Εξαφανίζεται (σ.σ. η Αλεξάνδρεια) γιατί καταστρέφεται πλήρως από ένα μεγάλο τσουνάμι, το οποίο το δημιουργεί ο σεισμός αυτός. Και μπορούμε να ξέρουμε πόσο μεγάλος ήταν ο σεισμός αυτός από την τεκτονική ανοίξωση. Δηλαδή υπάρχουν σημεία στη δυτική Κρήτη, π.χ. στα Φαλάσαρνα, που είναι μια καταπληκτική φυσική παραλία, όπου υπάρχει ένα παλιό λιμάνι το οποίο έχει ανεβεί και βρίσκεται 8 μέτρα πάνω από τη θάλασσα».

«Πως ανέβηκε; Στα Σφακιά βλέπεις την παλιά ακτογραμμή που είναι δύο μέτρα, δηλαδή ανέβηκαν δύο μέτρα πάνω από την επιφάνεια. Μπορείτε να το δείτε κι εσείς, δεν χρειάζεται να είστε γεωλόγοι» δήλωσε.

Όπως ο ίδιος εξήγησε για τα 8,5 Ρίχτερ δεν πρόκειται για πρόβλεψη αλλά για ένδειξη.

«Το ότι έχει γίνει στο παρελθόν, αυτό είναι ένδειξη ότι μπορεί να ξαναγίνει» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share