Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δροσερή πατατοσαλάτα με καρότο!

Η πιο εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι!

24 Ιουλίου 2019 15:23
Δροσερή πατατοσαλάτα με καρότο!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει τις πιο εύκολες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε την πιο νόστιμη και δροσερή πατατοσαλάτα με καρότο! Δείτε ακόμα: Αλευρωμένες τηγανιτές πατάτες!

Υλικά:

1½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο


4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 φλιτζ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρος ξερός
αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και τον κόλιανδρο και βράζουμε για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.

Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από την καυτερή πιπεριά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε. Στο σερβίρισμα κόβουμε την καυτερή πιπεριά από πάνω για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.

Εύκολη και σπιτική τυρόπιτα - έτοιμη σε μόνο 10 λεπτά!

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share