Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αλευρωμένες τηγανιτές πατάτες!

Δε θα τις ξαναφτιάξετε αλλιώς!

24 Ιουλίου 2019 12:31
Αλευρωμένες τηγανιτές πατάτες!

Αλευρωμένες τηγανιτές πατάτες. Αν δοκιμάσετε έτσι τις τηγανιτές πατάτες δεν θα τις ξαναφτιάξετε αλλιώς!

Προσοχή! Θέλουν καλό στέγνωμα οι πατάτες πριν το αλεύρωμα για να μην κολλήσουν,βγαίνουν απίστευτα τραγανές και πεντανόστιμες!Μη φοβηθείτε το ξύδι δεν φαίνεται καθόλου

Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
1/2 φλυτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)

Θέλετε και άλλη συνταγή για πατάτες; Πανεύκολες τραγανές πατάτες φούρνου λεμονάτες!


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις σκουπίζουμε καλά για να μην έχουν νερά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Όταν καίει το λάδι τις τινάζουμε λίγο (για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω τους) και τις τηγανίζουμε (ή μπορούμε να τις βάλουμε και στο φούρνο, για λιγότερο λάδι, αλλά δεν γίνονται τόσο καλές όσο στο τηγάνι- ψιλοξεραίνονται).

Εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!

Αυτές είναι οι πιο εύκολες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές που θα σε ξετρελάνουν και δεν θα καταλάβει καμία απολύτως διαφορά! Η πιο εύκολη συνταγή!

Υπάρχουν συνταγές για πατάτες φούρνου που ξεγελούν τον ουρανίσκο, κάνοντάς τις να φαίνονται σαν να έχουν κολυμπήσει μέσα στο καυτό λάδι, στο τηγάνι, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο ελαφριές και υγιεινές.

Μιλάμε για πατάτες φούρνου που προσποιούνται τις τηγανιτές με μεγάλη επιτυχία. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή τους.
Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Υλικά

1 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανιτές αλλά σε χοντρές φέτες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο εσωτερικό τους αλλά να μη λιώνουν.

2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε μπολ και τις περιχύνετε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο (μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία έως και ώρες πριν από το ψήσιμο στο φούρνο, αφήνοντάς τις σε θερμοκρασία δωματίου).

3. Με ένα μεγάλο τρυπητό κουτάλι τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί, σε μια στρώση. Τις βάζετε στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 10-20 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, αλατίζετε γενναιόδωρα και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια ακόμα συνταγή για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share