Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Έδωσε την λύση η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο, μπισκότα και 3 ακόμα υλικά

Η πρόταση της Κυριακής

26 Φεβρουαρίου 2023 11:37
Έδωσε την λύση η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο, μπισκότα και 3 ακόμα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγες οι φορές που το Athensmagazine.gr έχει φιλοξενήσει συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, όπως αυτή την θεσπέσια τυρόπιτα ταψιού.

Υλικά

  • 500 γραμ. χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 20 μπισκότα γεμιστά
  • 4 κ.σ. ξύσμα σοκολάτας
  • 3-4 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Έδωσε την λύση η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Συνταγή για γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο, μπισκότα και 3 ακόμα υλικά

Εκτέλεση

Για το μείγμα

  • Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.
  • Ντύνουμε με μεμβράνη μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Κάνουμε μια στρώση με μπισκότα στη βάση της ντυμένης με μεμβράνη φόρμας.
  • Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μπολ χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας για περισσότερο άρωμα.
  • Γεμίζουμε τη φόρμα μας με το μείγμα για κέικ.
  • Παγώνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου να σφίξει.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη. Θα πρέπει να αφήσουμε το κέικ για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει για να μπορεί να κοπεί.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτή τη συνταγή για κέικ με φυστικοβούτυρο καθώς δεχόμαστε συγχαρητήρια αφού θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
  • Θα φτιάχνετε συνέχεια αυτό το κέικ με φυστικοβούτυρο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
  • Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικο επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

Πηγή: argiro.gr

"Μελένια" γεύση: Ανοιχτή τυρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι και 2 τυριά

Μία διαφορετική τυρόπιτα, που θυμίζει κάπως πίτσα και θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σας σνακ. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μοσχομυριστή κυκλαδίτικη τυρόπιτα.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300γρ. νερό χλιαρό
  • 50γρ. γιαούρτι
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 500γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες (ζουλιέν)
  • 40γρ. ελαιόλαδο
  • 15γρ. ζάχαρη καστανή
  • 80γρ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 300γρ. φέτα
  • 300γρ. κατίκι
  • 2 αβγά
  • 10 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το νερό με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τη μαγιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε δεύτερο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και σταδιακά προσθέτετε τα υγρά από το πρώτο μπολ. Ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, να φουσκώσει η ζύμη. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το ζύμωμα σε μίξερ, με το «Κ» εξάρτημα ανάδευσης για κέικ.
  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, αλάτι και ανακατεύετεκαλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσέχοντας να μην καούν τα κρεμμύδια. Τα σωστά καραμελωμένα κρεμμύδια πρέπει να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Προς το τέλος, τα αφήνουμε να κολλήσουν ελαφρά στο τηγάνι.
  • Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ σπάτε τη φέτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύετε με το κατίκι. Προσθέτετε τα αβγά, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 όμοιες μπάλες. Σε αλευρωμένο και καθαρό πάγκο, ανοίγετε με πλάστη την κάθε μπάλα σε στρογγυλό δίσκο, πάχους μισού εκατοστού. Βάζετε πάνω από 2 κουτ. σούπας καραμελωμένα κρεμμύδια και απλώνετε ομοιόμορφα αφήνοντας κενό 2εκ. περιμετρικά. Πάνω από τα κρεμμύδια βάζετε 3 κουτ. σούπας από το μίγμα τυριών σε κάθε δίσκο και απλώνετε.
  • Διπλώνετε περιμετρικά τη ζύμη, ώστε να δημιουργήσουμε μια κρούστα σαν πίτσα, τοποθετείτε τους δίσκους σε ταψιά και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share