Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα - Η απόλυτη ελληνική απόλαυση

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

15 Μαΐου 2024 14:39
Τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί φέτα - Η απόλυτη ελληνική απόλαυση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόλυτη συνταγή για τα πιο αφράτα και τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Ο παρακάτω συνδυασμός υλικών δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνταγή έκανες μέχρι σήμερα. Είναι πεντανόστιμα όσο είναι ζεστά αλλά εξίσου απολαυστικά ακόμα και κρύα απευθείας από το ψυγείο.

Διαβάστε επίσης :Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο - Το μυστικό κρύβεται στον κιμά

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο, στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 ντομάτες τριμμένες, στο χοντρό του τρίφτη
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένο ανάμεικτο τυρί
  • 100 γρ φέτα κομμένη σε 12-14 μικρά μπαστουνάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες φούρνου

  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί μας.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.

Για τα μπιφτέκια

  • Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες και το κρεμμύδι, κατευθείαν μέσα στο μπολ για να πάρουμε όλα τα υγρά τους.
  • Βρέχουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το ψιχουλιάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε 12 ή 14 κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο από ένα μπαστουνάκι φέτας.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share