Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Γευστική «πανδαισία» με μακαρόνια με σάλτσα πέστο και φέτα

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

16 Μαΐου 2024 12:01
Γευστική «πανδαισία» με μακαρόνια με σάλτσα πέστο και φέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άπαιχτη συνταγή για μακαρόνια χυλοπίτες με σπαράγγια, πέστο ρόκας και φέτα. Μια παραλλαγή πέστο που θα αγαπήσετε, και θα λατρέψετε να μαγειρεύετε!

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι σίγουρα η πιο νόστιμη συνταγή με μακαρόνια που πρέπει να δοκιμάσεις

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες μακριές
  • 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε 3-4 κομμάτια, καθαρισμένα
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για το πέστο

  • 200 γρ. φύλλα ρόκας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 60 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 60 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυλοπίτες με σπαράγγια και φέτα

Εκτέλεση

Πέστο

  • Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας αρχικά πολτοποιούμε, στον πολυκόφτη, όλα τα υλικά του πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.

Χυλοπίτες

  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με πιρούνα στο σκεύος με τα σπαράγγια, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν, το πέστο, το ξύσμα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Σκορπίζουμε, στις χυλοπίτες τα σπαράγγια, τη φέτα και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share