Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Alert Σάκη Αρναούτογλου! «Τρελάθηκε» ο καιρός - Τι έρχεται άμεσα στη χώρα

Συναγερμός για τις καιρικές συνθήκες του επόμενου διαστήματος

21 Ιουνίου 2023 21:30
Alert Σάκη Αρναούτογλου! «Τρελάθηκε» ο καιρός - Τι έρχεται άμεσα στη χώρα
Από Κυριάκος Μελλίδης

Σάκης Αρναούτογλου: Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (22/6), με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας αλλά και κάποια σύννεφα τις απογευματινές-βραδινές ώρες, τα οποία δεν αποκλείεται φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ακόμα και πεδινές.

Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά παντού εκτός από την κεντρική και δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία όπου θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες, φαινόμενα που θα έχουν υποχωρήσουν αργά τη νύχτα. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, ενώ 34αρια δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν στις πεδιάδες της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι λίγο πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά όπου θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 20 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως συννεφιές θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και προς το απόγευμα θα ξεκινήσουν κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες μικρής όμως διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή θα έχουμε καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και αυξημένη υγρασία. Υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας προς το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

«Φρένο» στο καλοκαίρι από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Έδωσε» την ημέρα που επιστρέφουν οι καταιγίδες

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα καταιγίδες αναμένονται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Έπειτα από το κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών θα οδηγηθούμε στο σαββατοκύριακο των καταιγίδων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόσφατη προειδοποίηση του Θοδωρή Κολυδά για την εξασθένηση του καιρού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρουσάκης γράφει σε ανάρτηση του στo Facebook ότι την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο θα υπάρξει κορύφωση του «μίνι καύσωνα» με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 37 βαθμούς.

Έπειτα θα ακολουθήσει κακοκαιρία που θα επηρεάσει τα βόρεια και την Κυριακή αρκετές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share