Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Μάχη με τη «μπίχλα»: Πως να προστατεύσεις το αμάξι από την αφρικανική σκόνη

Τακτικό πλύσιμο με άφθονο νερό

18 Μαΐου 2024 11:22
Μάχη με τη «μπίχλα»: Πως να προστατεύσεις το αμάξι από την αφρικανική σκόνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αφρικανική σκόνη και οδήγηση: Πώς την αντιμετωπίζουμε και πώς προστατεύουμε το Ι.Χ. μας

Το απόκοσμο πορτοκαλί πέπλο από τη Σαχάρα μάς επισκέπτεται πλέον τακτικά, οπότε πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί του και ως οδηγοί και κάτοχοι αυτοκινήτων. Με την ευκαιρία δείτε τον Καιρός σήμερα 18/05: «Πνίγουν» τη μισή χώρα αφρικανική σκόνη και ζέστη - Πόσο θα παραμείνει η... Σαχάρα και πότε «σπάει»

Η ιπτάμενη άμμος και σκόνη από τη Σαχάρα έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, δημιουργώντας πρωτόγνωρες συνθήκες, ιδιαίτερα στους αλλεργικούς συμπολίτες μας και σε όσους έχουν θέματα με το αναπνευστικό τους σύστημα. Παράλληλα, προκαλεί προβλήματα και κατά την οδήγηση, ενώ λερώνει σε χρόνο dt τα οχήματα και μας υποχρεώνει να τα πλένουμε συνέχεια.

Το τακτικό πλύσιμο είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σωστά, δηλαδή με άφθονο νερό και αρκετή πίεση και όχι με κάποιο στεγνό πανί, επειδή θα γραντζουνιστεί το αμάξωμα. Ακολούθως, πρέπει να καθαρίσουμε προσεκτικά όλα τα δύσκολα σημεία, ώστε να μην μείνει σκόνη πάνω τους.

Είναι σημαντικό να ξεπλένουμε άμεσα το όχημα μετά από κάθε επιδρομή της αφρικανικής σκόνης, γιατί αν την αφήσουμε, την ψήνει ο ήλιος και "τρώει" τη βαφή του αμαξώματος.

Καθαρίζουμε τακτικά και το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανάκι.

Αφρικανική σκόνη και αυτοκίνητο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share