Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Καλοκαιρινή απόδραση στα Σύβοτα: Η εξωτική παραλία θα σας μαγέψει

Η αμμουδιά της θα σε ταξιδέψει

18 Μαΐου 2024 09:40
Καλοκαιρινή απόδραση στα Σύβοτα: Η εξωτική παραλία θα σας μαγέψει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπέλα Βράκα! Η παραλία που αποδεικνύει ότι η ηπειρωτική Ελλάδα μοιάζει πολλές φορές με εξωτικό νησιωτικό προορισμό. Πώς πήρε το περίεργο όνομα και ποιο είναι το νησάκι που πας με τα πόδια;

Υπάρχουν μέρη που μπορείς να προσεγγίσεις μόνο με το αυτοκίνητο και να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Ενώ, Για όσους αγαπούν τα κύματα: Ο Λαγκούβαρδος είναι το κρυφό «διαμάντι» της Μεσσηνίας που θα σας μαγέψει

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η παραλία Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα. Η αμμουδιά με τη ροζ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά που ερωτεύεται όποιος βρεθεί εκεί από την πρώτη στιγμή. Ένας επίγειος παράδεισος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς έστω και μια φορά στη ζωή του.

Φέρει την ονομασία Μπέλα Βράκα, προερχόμενη από το τέλος του Ελληνοϊταλικού πολέμου, όταν το 1940 ένας λόχος Ιταλών στην προσπάθειά του να σωθεί, κατέφυγε ανάμεσα στα πυκνά δέντρα του νησιού βρίσκοντας τη σωτηρία του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου έκαναν τους Ιταλούς να συνδεθούν συναισθηματικά μαζί του και να δώσουν το όνομα Μπέλα Βράκα στο όμορφο αυτό μέρος.

Μπέλα Βράκα

Μπέλα Βράκα, η εξωτική παραλία στα Σύβοτα

Η Μπέλα Βράκα είναι στην πραγματικότητα η παραλία που ενώνει τα Σύβοτα Θεσπρωτίας με το νησάκι Μουρτεμένο. Όταν τη δεις φτάνοντας εκεί από ψηλά ξέρεις ότι πλησιάζεις σε έναν επίγειο παράδεισο. Και με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί νιώθεις πραγματική ευλογία. Για να προσεγγίσεις την αμμουδιά περνάς κυριολεκτικά μέσα από τη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να έχεις εξοπλισμό μαζί σου καλύτερα να αρκεστείς στα απολύτως απαραίτητα. Κι αυτό γιατί σκέψου ότι θα πρέπει να τα κουβαλήσεις και στην επιστροφή σου.

Στην εξωτική Μπέλα Βράκα θα βρεις γαλαζοπράσινα διάφανα νερά και ροζ άμμο που σπάνια συναντάς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Μπέλα Βράκα δε θεωρείται τυχαία μια από τις ωραιότερες παραλίες των Συβότων. Όποιος βρεθεί εκεί ή στην Πάργα για διακοπές, πάντα θα ακούσει τους ντόπιους να τον προτρέπουν να κάνει μια βόλτα στην Μπέλα Βράκα. Και η αλήθεια είναι πως δεν θα χάσει.

Πώς θα πας στην παραλία Μπέλα Βράκα

Μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα την Μπέλα Βράκα με αυτοκίνητο το οποίο θα αφήσεις σε ένα πάρκινγκ πάνω από την παραλία. Έπειτα θα κατέβεις στην παραλία από κατάλληλο διαμορφωμένο μονοπάτι (αυτός είναι και ο λόγος που σου είπαμε να μην κουβαλάς πολλά πράγματα). Μόλις την αντικρίσεις θα μαγευτείτε από το πανέμορφο τοπίο.

Κοντά στην Μπέλα Βράκα υπάρχουν και άλλες οργανωμένες παραλίες στις οποίες μπορείς να πας για μπάνιο είτε από μονοπάτια είτε με βάρκα καθώς κάποιες από αυτές είναι απροσπέλαστες.

Δες μερικές εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά από το βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube:


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share