Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Σε επίγειο παράδεισο μεταμορφώνει ο Σπύρος Σούλης το σαλόνι μας: Αυτά είναι τα φυτά που μας προτείνει

Η φύση είναι δίπλα μας σε όλα

18 Μαΐου 2024 14:01
Σε επίγειο παράδεισο μεταμορφώνει ο Σπύρος Σούλης το σαλόνι μας: Αυτά είναι τα φυτά που μας προτείνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεταμορφώστε το καθιστικό σας σε μια όαση ηρεμίας και γαλήνης με τις παρακάτω δημιουργικές ιδέες διακόσμησης με φυτά:

Διαβάστε επίσης: Ο Σπύρος Σούλης φέρνει την «επανάσταση» στην κρεβατοκάμαρά σας: Έτσι θα μυρίζουν περισσότερη φρεσκάδα τα σεντόνια σας

Κατακόρυφοι κήποι: Ιδανικοί για μικρούς χώρους, οι κατακόρυφοι κήποι χρησιμοποιούν γλάστρες που τοποθετούνται στον τοίχο για να φέρουν ένα ζωντανό έργο τέχνης στο δωμάτιό σας. Αυτός ο «πράσινος» τοίχος όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα αλλά χρησιμεύει και ως ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης.

Πέντε ιδέες για φυτά στο σπίτι

Terrarium με βρύα ή φυτά: Συνδυάστε τη λειτουργικότητα με τη φύση επιλέγοντας α terrarium. Αυτά τα mini θερμοκήπια περιέχουν βρύα ή μικρά φυτά, προσφέροντας ένα μικροσκοπικό, ήρεμο τοπίο μέσα στο καθιστικό σας.

Πέντε ιδέες για φυτά στο σπίτι

Κρεμαστά φυτά: Αξιοποιήστε το ύψος του χώρου σας διακοσμώντας με κρεμαστά φυτά. Από μακραμέ μέχρι κομψές κρεμαστές γλάστρες, αυτή η προσέγγιση προσθέτει από ψηλά μια πράσινη πινελιά, ενισχύοντας την αναζωογονητική ατμόσφαιρα του καθιστικού χωρίς να καταλαμβάνει χώρο στο πάτωμα.

Πέντε ιδέες για φυτά στο σπίτι

Εσωτερικοί κήποι σε ράφια και ραφιέρες: Μετατρέψτε συνηθισμένα ράφια ή βιβλιοθήκες / ραφιέρες σε καταπράσινους «κήπους», τοποθετώντας ανάμεσα σε βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα μικρά φυτά όπως παχύφυτα σε γλάστρες

Πέντε ιδέες για φυτά στο σπίτι

Αυτή η μέθοδος ενσωματώνει με πολύ όμορφο τρόπο το πράσινο στις υπάρχουσες λύσεις αποθήκευσης, ενισχύοντας το οπτικό ενδιαφέρον και την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου.

Eco-Chic βάσεις φυτών: Χρησιμοποιήστε βάσεις φυτών σε διαφορετικά ύψη για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό, πολυεπίπεδο κήπο μέσα στο καθιστικό σας.

Πέντε ιδέες για φυτά στο σπίτι

Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει την ομαδοποίηση διαφορετικών ειδών φυτών μαζί, δημιουργώντας μια ποικιλόμορφη και ζωντανή πράσινη γωνιά, που θα γίνει το επίκεντρο του δωματίου.

Η ενσωμάτωση φυτών στο καθιστικό σας δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική, αλλά και με τη δημιουργία ενός πιο υγιεινού και φιλόξενου περιβάλλοντος. Είτε πρόκειται για έναν πράσινο τοίχο, είτε για ένα επιτραπέζιο κεντρικό κομμάτι, είτε για φυτά που αιωρούνται με χάρη στον αέρα, κάθε μέθοδος προσφέρει έναν ξεχωριστό τρόπο για να ζωντανέψετε το χώρο σας με την ομορφιά της φύσης.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share