Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Πανέξυπνο κόλπο για τα κουζινικά σου: Βάλε αλουμινόχαρτο στις σκουριασμένες κατσαρόλες και θα μείνεις άφωνη

Θα σας λύσει τα χέρια

18 Μαΐου 2024 15:52
Πανέξυπνο  κόλπο για τα κουζινικά σου: Βάλε αλουμινόχαρτο στις σκουριασμένες κατσαρόλες και θα μείνεις άφωνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκουριά: Τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, έπειτα από συχνή χρήση, και ειδικά στον φούρνο της κουζίνας, έχουν ως αποτέλεσμα να φθείρονται και να σκουριάζουν. Πριν σκεφτείτε να τα πετάξετε, έχουμε να σας προτείνουμε ένα πανεύκολο tip που υπόσχεται να εξαφανίσει κάθε ίχνος σκουριάς και να τα κάνει να μοιάζουν σαν καινούρια. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα πείτε Αντίο στα άλατα: Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και οι βρύσες θα αστράφτουν σαν καινούργιες

Θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά και ύστερα θα μπορείτε να πείτε αντίο στη σκουριά!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αναψυκτικό τύπου κόλα

Η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλο και πόσο σκουριασμένο είναι το μεταλλικό σκεύος. Όσο μεγαλύτερό και πιο σκουριασμένο είναι, τόσο περισσότερη ποσότητα αναψυκτικού θα χρειαστείτε.

Σκουριά σε τηγάνια και κατσαρόλες: Αφαιρέστε την σε 5' από τα μεταλλικά σκεύη με 2 πανέξυπνα tips

  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Διαδικασία

  • Ξεκινήστε χύνοντας το αναψυκτικό τύπου κόλα μέσα στο μαγειρικό σκεύος. Η χημική αντίδραση που γίνεται αμέσως μόλις έρθει σε επαφή το αναψυκτικό με τη σκουριασμένη επιφάνεια, έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείται η σκουριά. Σε περίπτωση, που δεν αφαιρεθεί όλη, αφήστε το αναψυκτικό λίγα λεπτά ακόμα να δράσει εντελώς.
  • Παράλληλα, σχηματίστε μία μπάλα από το κομμάτι αλουμινόχαρτο που έχετε και αρχίστε να τρίβετε με κυκλικές κινήσεις τα σημεία που είναι σκουριασμένα για να καθαρίσουν εντελώς και να γυαλίσουν.
  • Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, χύστε το αναψυκτικό και ξεπλύνετε με νερό το μεταλλικό μαγειρικό σκεύος.
  • Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Απολαύστε τη μαγειρική σας και πάλι, κάνοντας τα σκεύη σας να μοιάζουν με καινούρια. Και, όλα αυτά με 2 υλικά μόνο!
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share