Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις για τα εμβόλια Pfizer και BioNTech

Τι συνέβη;

1 Δεκεμβρίου 2020 12:32
Κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις για τα εμβόλια Pfizer και BioNTech
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να εξελίσσεται όλο και χειρότερα στον κόσμο με αποτέλεσμα οι εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν για να βρουν το εμβόλιο ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε πότε θα λάβει η Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια αλλά και πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες Pfizer και BioNTech υπέβαλαν αίτημα στον ευρωπαϊκό ρυθμιστή φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου τους κατά της COVID-19, λίγο μετά τις αντίστοιχες κινήσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer είχε ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φτάνει το 95%. Την Δευτέρα η ανταγωνίστρια της Pfizer, η Moderna κατέθεσε αίτημα στον Αμερικανό Οργανισμό Φαρμάκων αφού πρώτα είχε ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φτάνει το 94,1%.

Η αίτηση προς το European Medicines Agency (EMA) έρχεται μετά την αντίστοιχη αίτηση στον αμερικανικό FDA στις 20 Νοεμβρίου, κίνηση που έφερε τις δύο εταιρείες ένα βήμα πιο κοντά στη διάθεση του εμβολίου τους.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις για το εμβόλιο της Moderna

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει την τραγική του πορεία σε όλο τον κόσμο οι εταιρείες κάνουν ότι μπορούν για να τελειοποιήσουν το εμβόλιο κατά του ιού ώστε να το κυκλοφορήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στον κόσμο. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν λίγη ώρα δήλωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα διαθέτει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Φάσης 3 στην οποία διαπιστώθηκε επιτυχία 94,1% κατά του κορωνοϊού. Το πλέον θετικό στοιχείο ήταν πως το εμβόλιο παρουσίασε τόσο υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας σε κάθε ηλικιακό γκρουπ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου της Moderna, κανείς από τους εθελοντές που εμβολιάστηκαν δεν ασθένησε σοβαρά από την Covid-19, υποστηρίζει η εταιρεία, η οποία ξεκινά διαδικασίες έγκρισης του εμβολίου της στις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές ανά τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα και, κυρίως, την ικανότητα πρόληψης σοβαρής νόσου COVID-19. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share