Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας: Σε νοσοκομεία μεταφέρονται 4 ακόμη ηλικιωμένοι

Βρέθηκαν θετικοί

4 Οκτωβρίου 2020 18:49
Γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας: Σε νοσοκομεία μεταφέρονται 4 ακόμη ηλικιωμένοι

Ακόμα τέσσερις ηλικιωμένοι αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία από το Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ βγήκαν θετικοί σε σημερινά rapid test κορωνοϊού που διενήργησε ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει και στα Γιάννενα καθώς θετικός βρέθηκε ένας άντρας που εργάζεται σε δύο γηροκομεία.

Σημειώνεται πως το Σάββατο (03/10) δεν είχαν βγει θετικά τεστ από το γηροκομείο.

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς Αττικόν, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο.

Κατά τη μεταφορά τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, απολύμαναν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ θα γίνει ιχνηλάτηση των εργαζομένων από τον ΕΟΔΥ.

Συναγερμός στις Φυλακές Τρικάλων: Θετικός στον κορωνοϊό σωφρονιστικός υπάλληλος

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις Φυλακές Τρικάλων μετά την ανακοίνωση πως θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ενώ λίγο νωρίτερα συναγερμός σήμανε στα Γιάννενα καθώς θετικός βρέθηκε ένας άντρας που εργάζεται σε δύο γηροκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr το κρούσμα προέκυψε από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε τις τελευταίες μέρες στις φυλακές. Ο εργαζόμενος παραμένει ασυμπτωτικός, ενώ από Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει η ιχνηλάτηση.

Συναγερμός στον Σκαραμαγκά: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας προσφύγων

Με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας να αυξάνονται ραγδαία η Κυβέρνηση παίρνει δραστικά μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας.

Τον πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό ως τις 12 Οκτωβρίου της δομής φιλοξενίας Σκαραμαγκά ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα θετικοί βρέθηκαν δύο αστυνομικοί στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Επίσης, παρατάθηκε ως την ίδια ημερομηνία ο υγειονομικός αποκλεισμός της δομής φιλοξενίας Κουτσόχερου Λάρισας.

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι - Στους 408 ο συνολικός αριθμός

Δύο ακόμη άνθρωποι κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, έχασε τη μάχη και μια 92χρονη.

Πρόκειται για έναν 82χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν και ένας 72χρονος που είχε μεταφερθεί από τη Λήμνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε σήμερα το πρωί. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share