Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θετικοί στον κορωνοϊό ιερέας και ψάλτης στον Ιερό Ναό στον Άγιο Παντελεήμονα

Στο "κόκκινο" η περιοχή

4 Οκτωβρίου 2020 09:52
Θετικοί στον κορωνοϊό ιερέας και ψάλτης στον Ιερό Ναό στον Άγιο Παντελεήμονα

Συναγερμός στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς είναι θετικοί στον κορωνοϊό ο ιερέας και ο ψάλτης στον Ιερό Ναό. Χθες, από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ πολίτες βρέθηκαν θετικοί. Μεταξύ αυτών είναι και ο ιερέας και ο ψάλτης του Ιερού Ναού, που βρίσκεται δίπλα στο γηροκομείο. Η ανησυχία στην περιοχή είναι μεγάλη λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ την Παρασκευή σημειώθηκε και ένας θάνατος ηλικιωμένου, που διέμενε στο γηροκομείο.

Ο "ασθενής μηδέν" του γηροκομείου έσπασε τη σιωπή του

O νοσηλευτής φερόμενος ως "ασθενής μηδέν" του γηροκομείου Αγ. Παντελεήμονα, αρνείται πως ευθύνεται εκείνος για την διασπορά κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας.

Ο ίδιος έσπασε τη σιωπή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, υποστηρίζοντας πως δεν είναι εκείνος ο ασθενής μηδέν που διέσπειρε τον ιό στους ηλικιωμένους του γηροκομείου αλλά, όπως τόνισε, τον κόλλησαν εκείνοι. Για την ακρίβεια ο ίδιος είπε πως ένας ηλικιωμένος που τελικά έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, είχε κολλήσει πρώτος τον ιό -διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα είπε-.

«Θα αυξηθούν τα κρούσματα από…» - Έκρουσε τον κώδωνα για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό έκρουσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με τον καθηγητή να αναφέρεται στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων, θεωρώντας πως σύντομα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι το σενάριο της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων, φαίνεται να έχει ανασταλεί προς το παρόν στην Ελλάδα, αλλά όπως εξήγησε διεθνώς αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα όσο οι άνθρωποι επιστρέφουν σε κλειστούς χώρους κάτι που θα συμβεί και στη χώρα μας από τα τέλη του Οκτώβρη.

Όπως είπε ο καθηγητής, στην Ελλάδα αυξάνεται την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη. Συγκεκριμένα είπε ότι προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτω από 70 και τώρα είναι πάνω από 80.

Αναφερόμενος στην Αττική είπε ότι εξακολουθεί να παραμένει μία επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή όσον αφορά τον κορωνοϊό, καθώς και από τα σημερινά κρούσματα, τα 207 καταγράφονται εκεί.

Όπως επισήμανε, υπάρχει δυναμική της πανδημίας δυσανάλογη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς εκεί καταγράφονται πλέον τα μισά από τα συνολικά κρούσματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στην υπερμετάδοση κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού και εξήγησε ότι αυτή η πορεία μπορεί να αλλάξει μόνο αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα διατηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share