Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Κάποιοι εκεί μέσα ξέρουν..." - "Σπάει" τη σιωπή του ο ασθενής μηδέν από το γηροκομείο

Όλα όσα είπε!

3 Οκτωβρίου 2020 21:19

Αρνείται ότι είναι ο ασθενής μηδέν ο άντρας ο οποίος φέρεται να μετέφερε τον κορωνοϊό στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι ήταν αυτοί που τον κόλλησαν. Ωστόσο, συναγερμός σήμανε πριν λίγο και στη Λαμία καθώς θετικός βρέθηκε ένας οδηγός ταξί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν» είπε ο νοσηλευτής και συμπλήρωσε ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω του κορωνοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά. Να υπενθυμίσουμε πως οικείοι των ηλικιωμένων έχουν υποβάλει καταγγελίες για τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο νοσηλευτής ανέφερε στη συνέχεια ότι ο ηλικιωμένος ο οποίος κατέληξε από κορωνοϊό είχε τα συμπτώματα της ασθένειας πέντε ημέρες πριν τον ίδιο και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις μαρτυρίες που έκαναν λόγο ότι ο ίδιος φορούσε διπλά γάντια και μάσκες γιατί νόμιζε ότι είχε κορονοϊό είπε:

«Γιατί φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει».

«Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν» συμπλήρωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share