Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο

Θα ενθουσιαστείτε!

7 Οκτωβρίου 2021 09:24
Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας αρέσουν τα γλυκά και ο εσπρέσο, τότε αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου είναι ότι καλύτερο για εσάς.

Γρήγορο, πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και εσπρέσο. Μια πολύ απλή συνταγή για ένα δροσερό πεντανόστιμο απλό γλυκάκι. Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
  • 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
  • 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25x15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.

Θεϊκό γλυκό ψυγείου πλημμυρισμένο στη σοκολάτα

Αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα είναι θεϊκό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρέπει να το δοκιμάσετε το γρηγορότερο δυνατόν!

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κούπες λευκή σοκολάτα
  • 1 συσκευασία κρέμα marshmallow
  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σκόνη ζελέ με γεύσι κεράσι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια
  • 280 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη

γλυκό ψυγείου σοκολάτα

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  • 2. Μετά από 5 λεπτά βρασμού, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • 3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λευκή σοκολάτα και την κρέμα marshmallow σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • 4. Προσθέτουμε τα κεράσια.
  • 5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε απλώσει στην βάση αλουμινόχαρτο.
  • 6. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • 7. Στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα.
  • 8. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share