Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Μοσχομυρωδάτη μπριζόλα: Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται εκεί που λίγοι ξέρουν

Θα τρέχουν τα σάλια

24 Μαΐου 2024 13:01
Μοσχομυρωδάτη μπριζόλα: Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται εκεί που λίγοι ξέρουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να μαγειρεύεις από εδώ και στο εξής τις μπριζόλες στο τηγάνι. Η άπαιχτη τους γεύση οφείλεται σε αυτά τα δύο υλικά. Με την ευκαιρία δείτε Κρέας «μέλι»: Αυτός είναι ο τρόπος να το αποψύξεις - Θα σου λύσει τα χέρια

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες από σπάλα, πάχους περίπου 2 εκ.
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το μαρινάρισμα) + 4 κουτ. σούπας επιπλέον για το ψήσιμο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δεντρολίβανο ξερά, κοπανισμένα
  • 2 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένοι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 120 ml λευκό, γλυκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αδιανόητη η γεύση αυτής της μπριζόλας

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και σκόρδο, αρχικά βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και προσθέτουμε το ξίδι, το σκόρδο, τα μισά μυρωδικά, τις 2 κουταλιές λάδι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε τα λιγοστά υγρά να «βρέξουν» τις μπριζόλες.
  • Τις καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να νοστιμίσουν.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σε ένα ταψάκι.
  • Τραβάμε μία-μία τις μπριζόλες από τη λιγοστή μαρινάδα τους και τις «πανάρουμε» στον κόλιανδρο, πιέζοντας ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται και από τις δύο πλευρές.
  • Ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις δύο μπριζόλες για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν χρειαστεί, για να μην αρπάξουν, μετριάζουμε λίγο τη φωτιά.
  • Αφού ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με το μισό κρασί, προσθέτουμε τη 1 κουτ. σούπας μουστάρδα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, γυρίζοντας 1-2 φορές τις μπριζόλες.
  • Προσοχή μην καούν και πικρίσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα μυρωδικά και διατηρούμε τις μπριζόλες ζεστές.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις άλλες δύο μπριζόλες.
  • Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες ζεστές και τις συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share