Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο γύρος της Ιταλίας κρύβεται σε αυτή τη συνταγή με μακαρόνια και ιταλικό τυρί

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

24 Μαΐου 2024 11:25
Ο γύρος της Ιταλίας κρύβεται σε αυτή τη συνταγή με μακαρόνια και ιταλικό τυρί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως είναι ευρέως γνωστό η Ιταλική κουζίνα βασίζεται στις άπαιχτες μακαρονάδες της. Μια από τις πιο φημισμένες και καλοκαιρινές είναι αυτή που ονομάζεται «Al nerano».

Ονομάστηκε Al nerano επειδή εφευρέθηκε στο χωριό Νεράνο. Είναι φτιαγμένο με μακαρόνια σπαγγέτι, κολοκυθάκια, παρμεζάνα και τυρί προβολόνε του Μονακό όπως έλεγαν οι Ναπολιτάνοι. Με την ευκαιρία δείτε Ταξίδι στα ουράνια: Λαχταριστές πένες με λαχανικά και κρέμα φέτας

Αυτή η συνταγή θα σε ταξιδέψει στην Ιταλία! Θα τη λατρέψεις!

Υλικά

  • 220 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 130 γρ. προβολόνε τριμμένο
  • 20-25 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
  • 30 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μακαρόνια με προβολόνε

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τα κολοκύθια για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό τους.
  • Παράλληλα σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι.
  • Το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα τηγανητά κολοκυθάκια, αλατοπίπερο και τον βασιλικό.
  • Με πιρούνα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια μαζί με το λίγο νερό που θα τραβήξουν μαζί τους.
  • Ρίχνουμε και το νερό που κρατήσαμε, σκορπίζουμε το τυρί και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share