Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Με αυτό το κόλπο μπορείτε να βάζετε τα μακαρόνια στο πιάτο σαν... επαγγελματίας Ιταλός σεφ!

Θα το κάνετε συνέχεια!

30 Ιανουαρίου 2020 13:00
Με αυτό το κόλπο μπορείτε να βάζετε τα μακαρόνια στο πιάτο σαν... επαγγελματίας Ιταλός σεφ!

Ο Ιταλός σεφ Αντρέα Τρανκέρο μας φανερώνει το πιο απλό κόλπο για να τοποθετείτε τα μακαρόνια στο πιάτο σαν επαγγελματίας σεφ. Μάλιστα είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαίνεται. Δείτε τον τρόπο στο Athensmagazine.gr!

Ο μάστερ των μακαρονιών, μίλησε στο Αυστραλιανό Όπεν στην Μελβούρνη, και μας υπέδειξε τον εύκολο τρόπο για να βάζετε τα μακαρόνια στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι θα τα σερβίρετε με τον καλύτερο τρόπο και θα κάνετε εντύπωση. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε αυτή την εξαιρετική συνταγή μακαρονιών με τυρί!

Ο Τρανκέρο,που έχει δουλέψει σε εστιατόρια σε όλο τον κόσμο με αστέρια Μισελέν, είπε ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο κουζινικά σκεύη - μια κουτάλα και μια πιρούνα κρέατος.

Αρχίζει περιστρέφοντας μια μερίδα σπαγγέτι με το πιρούνι μέσα στην κουτάλα.

«Απλά παίρνετε ένα πιρούνι, και την σωστή ποσότητα σπαγγέτι. Μη βάζετε πάρα πολλά επειδή θα πέσει κάτω », εξήγησε.

Συνέχισε να περιστρέφει τα ζυμαρικά μέσα στην κουτάλα, λέγοντας «στρίβετε, γυρίστε, γυρίστε» μέχρι να δημιουργήσετε ένα μικρό πύργο ντομάτας.

Πρέπει να κρατήσετε το πιρούνι με την περιστρεφόμενη φωλιά μέσα στην κουτάλα μέχρι να είναι έτοιμη.

Ο κ. Τρανκέρο στη συνέχεια σπρώχνει τα μακαρόνια από την κουτάλα απαλά και πάνω στο πιάτο μαζί με το πιρούνι.

Τέλος, περιστρέφει ελαφρά το πιρούνι προς την κατεύθυνση της περιστροφής, πριν το απομακρύνει αργά, έτσι ώστε το ζυμαρικό να παραμένει σε έναν τέλειο πύργο.

«Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι», είπε.

Η μέθοδος σταματά επίσης τη σάλτσα από το να χυθεί παντού κατά την τοποθέτηση.

Αφήνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και φεύγετε; Σταματήστε να το κάνετε γιατί καταστρέφετε...

Οι περισσότεροι από εμάς πεθαίνουν από μακαρόνια, και γιατί είναι απίστευτα γευστικά, αλλά και γιατί θεωρούνται εύκολα σχετικά στην παραγωγή. Είναι το πιάτο του φοιτητή αποδεδειγμένα. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά και μπορούν να χαλάσουν όμως αυτό το λατρεμένο πιάτο, τα μακαρόνια;

Όσο κι αν φαίνεται απλή η παρασκευή ζυμαρικών, δεν είναι και τόσο. Για να κάνετε τη διαφορά, αποφύγετε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και αν αλλάξτε τακτική, θα γίνουν τέλεια. Αφού μάθαμε ότι το σουρωτήρι έιναι εχθρός για τα μακαρόνια, έχουμε βρει ένα ακόμα λαθάκι!

Πολλοί από εμάς ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και απομακρυνόμστε από τον χώρο, νομίζωντας ότι θα γίνουν μόνα τους. Μέγα λάθος! Πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και να βράσουν σωστά.

Πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου με μπέικον και χωριάτικο λουκάνικο!

Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Σε κάθε μορφή και κάθε είδος είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα από τις πιο εύκολες λύσεις όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις μιας και μαγειρεύονται γρήγορα και συνδυάζονται με τα πάντα.

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ξεχωριστή συνταγή για μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο και μπέικον, αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παρ' όλα αυτά θέλεις να φας ζυμαρικά, έχουμε να σου προτείνουμε μια light μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
150 γρ. πένες βρασμένες
λίγο φρέσκο θυμάρι
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share