Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα δείγματα των σχολικών γευμάτων - Σήμερα ο ΕΦΕΤ θα έστελνε κλιμάκιο στο εργοστάσιο που κάηκε ολοσχερώς (video)

Ο έλεγχος θα γινόταν στο πλαίσιο της έρευνας για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση των παιδιών

20 Μαΐου 2024 19:53
Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα δείγματα των σχολικών γευμάτων - Σήμερα ο ΕΦΕΤ θα έστελνε κλιμάκιο στο εργοστάσιο που κάηκε ολοσχερώς (video)
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη απομονώθηκε στα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, σε δέκα δείγματα φαγητού το οποίο δόθηκε σε δεκάδες μαθητές στη Λαμία, με αποτέλεσμα να πάθουν τροφική δηλητηρίαση.

Συνεπώς σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έξαρση κρουσμάτων από τα σχολικά γεύματα οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Λαμία: Σήμερα ο ΕΦΕΤ θα έστελνε κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» που κάηκε ολοσχερώς

Στην αποκάλυψη πως σήμερα ο ΕΦΕΤ είχε προγραμματίσει να στείλει κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη Λαμία, από το οποίο παράχθηκαν τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές από 7 σχολεία της προηγούμενες ημέρες, προχώρησε ο πρόεδρος του Φορέα.

Με δηλώσεις του στον Alpha, ο Ανδρέας Ζαμπέλας τόνισε πως κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πήγε το Σάββατο στην εγκατάσταση, ωστόσο η παραγωγική μονάδα δεν λειτουργούσε και θα επαναλάμβανε την επίσκεψή του αυτή σήμερα, ωστόσο οι χθεσινές εξελίξεις με την καταστροφική φωτιά, ακύρωσαν τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται κάθε μέρα, καθημερινές.

Παρόλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων» είπε ο κ. Ζαμπέλας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share