Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Αναταραχή στη Λαμία με τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών - «Έχουμε στενοχωρηθεί» απαντά η εταιρεία catering

Σάλος έχει προκληθεί σε σχολεία της πόλης

17 Μαΐου 2024 17:07
Αναταραχή στη Λαμία με τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών - «Έχουμε στενοχωρηθεί» απαντά η εταιρεία catering
Από Εύη Κουρίδου

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Λαμίας έπειτα από μαζική τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν μαθητές σε σχολεία της περιοχής.

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς», δηλώνει η εταιρεία catering που έχει την ευθύνη της προετοιμασίας και διανομής των γευμάτων σε σχολεία της Λαμίας, σχετικά με την υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης σε μαθητές της περιοχής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο MEGA και το LIVE News, ανέφερε: «Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν 3 κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα. Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με τη σίτιση. Έχουμε στενοχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή τη δουλειά».

Η απάντηση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Λαμίας

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δανομάρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Λαμίας, μιλά ξεκάθαρα για τροφική δηλητηρίαση και όχι για γαστρεντερίτιδα. «Συνολικά ήταν 12. Τα πρώτα 4 που ήρθαν ήταν από όμορα χωριά, κοντινά χωριά στη Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία από τα πρώτα παιδιά αυτά. Ήρθαν άλλα 8 παιδάκια, εξετάστηκαν άλλα 8 τα οποία δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν στο σπίτι τους, συν 2 ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στη Λαμία, όχι από πέριξ χωριά».

Ερωτώμενος σχετικά με τα συμπτώματα που παρουσίαζαν, ο ίδιος ανέφερε: «Διάρροιες, εμετούς, όπως ακριβώς μια τροφική δηλητηρίαση, μια ήπια πυρετική κίνηση. Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή η οποία σιγά σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μια τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα».

Μητέρα παιδιού που παρουσίασε συμπτώματα αφού κατανάλωσε το σχολικό γεύμα με τα μακαρόνια με τον κιμά, σημείωσε μιλώντας στο MEGA: «Δυστυχώς, έγινε χθες το απόγευμα. Γύρω στις 17:45 σηκώθηκε πήρε το σχολικό γεύμα και το έφαγε. Μέσα σε 20 λεπτά παρουσίασε έντονους πόνους στην κοιλιά, εμετούς, να μουδιάζει το κεφάλι του. Μας σόκαρε εκείνη τη στιγμή. Μιλήσαμε με την παιδίατρο, μας ζητήθηκε να μείνουμε στο σπίτι και αυτό κάναμε. Το παιδί συνέχιζε να παραπονιέται και να κλαίει. Ευτυχώς όσο περνούσε η ώρα καταλάγιασε. Έφαγε μακαρόνια με κιμά».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού προτίθεται να κινηθεί νομικά, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο στη Λαμία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share