Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Λαμία: Στάχτες το εργοστάσιο με τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές (video)

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι

20 Μαΐου 2024 10:58
Πηγή: lamiareport.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Κυριακής (19/05).

Πρόκειται για το εργοστάσιο που είχε ετοιμάσει προ ολίγων ημερών τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής με δεκάδες κρούσματα, αναγκάζοντας τους γονείς να προχωρήσουν σε τουλάχιστον 30 μηνύσεις και καταγγελίες.

Το εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από drone είναι συγκλονιστικές και δείχνουν την έκταση της καταστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε κανείς.

Σημειώθηκαν μάλιστα και εκρήξεις από τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία

Πάνω από 30 μηνύσεις για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση

Να σημειωθεί πως σε μηνύσεις είχαν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα που φέρονται να είχαν ετοιμαστεί και διανεμηθεί από το εν λόγω εργοστάσιο.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές, ο οποίος ενδεχομένως είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές συχνά τα καταναλώνουν στο σπίτι τους.

Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να έχει καταγραφεί.

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/05) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share