Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Νοσηλεύτρια «καίει» την Πισπιρίγκου για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας: «Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πώς έσβησε...» (video)

«Αυτό το κορίτσι πέθανε αιφνίδια...»

20 Μαΐου 2024 18:28
Νοσηλεύτρια «καίει» την Πισπιρίγκου για τον θάνατο Μαλένας και Ίριδας: «Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πώς έσβησε...» (video)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νκερά παιδιά στην Πάτρα: Στις δραματικές στιγμές που βρήκαν νεκρή τη Μαλένα στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναφέρθηκε νοσηλεύτρια-μάρτυρας, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της. Η ίδια χαρακτήρισε αιφνίδιο το θάνατο της Μαλένας που νοσηλευόταν με λευχαιμία.

«Είχε από τις πιο “καλές” λευχαιμίες που μπορούσαμε να έχουμε, με πολύ καλή πρόγνωση σύμφωνα με τους γιατρούς» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία σημείωσε ότι ο θάνατος του παιδιού τους σόκαρε. Παράλληλα, σε Τούρκο επενδυτή πουλήθηκε το σπίτι της στην Πάτρα!

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε η μάρτυρας

«Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πως πέθανε αυτό το παιδί, κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει και να το πιστέψει …» ανέφερε συμπληρώνοντας πως όταν έμαθαν ότι η ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια έμειναν «με το στόμα ανοιχτό».

«Κλινικά η Μαλένα δεν αντιστοιχούσε με ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί με ανεπάρκεια είναι κατακίτρινο, με διόγκωση κοιλιάς, δεν μπορούν να φάνε να περπατήσουν, βρίσκονται συνέχεια στην αγκαλιά της μητέρας. Τη Μαλένα με το ζόρι τη βγάλανε από τον παιδότοπο για να την εξετάσουν οι γιατροί. Έπαιζε το παιδάκι. Οι γιατροί έλεγαν αποκλείεται ….».

Η μάρτυρας περίγραψε πως όταν η μητέρα τους είπε: «τρέξτε, τρέξτε δεν αναπνέει», «έφυγε σφαίρα» για να πάει στο δωμάτιο όπου βρήκαν ένα «νεκρό παιδί». Η νοσηλεύτρια αναφέρθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού, την άφιξη της ΜΕΘ στο δωμάτιο η οποία ανέλαβε και συνέχισε για 45 λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Εμένα προσωπικά μέχρι να έρθει η ΜΕΘ μου φάνηκε αιωνιότητα. Δεν άργησε, όμως, η μονάδα να έρθει. Δεν μπορώ να υπολογίσω το χρόνο, αλλά δεν άργησαν. Το παιδί δεν ανταποκρινόταν» κατέθεσε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από το εδώλιο παρακολουθούσε με προσοχή τη μάρτυρα και κρατούσε σημειώσεις. Η μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για τα σημάδια που είχε το παιδί στο πρόσωπο του. Μάλιστα, της υπέδειξαν φωτογραφία του νεκρού παιδιού με τη νοσηλεύτρια να κάνει την εκτίμηση πως θα τα θυμόταν γιατί είναι έντονα.

«Αυτά τα σημάδια θα τα θυμόμουν είναι έντονα , μήπως δεν ήταν τόσο έντονα και έγιναν μετά ;» αναρωτήθηκε .

Πρόεδρος: θα μπορούσαν τα σημάδια να είναι από μάσκα, από τη διασωλήνωση ;

Μάρτυρας: Αποκλείεται να είναι από τη διασωλήνωση … ούτε η μάσκα οξυγόνου φτάνει εκεί πέρα

Πρόεδρος: Είστε κάθετη σε αυτό ;

Μάρτυρας: Είμαι κάθετη σε αυτό , οι μάσκες δεν είναι δυνατό να φτάσουν εκεί πέρα που είναι το σημάδι … νομίζω είναι πολύ μακριά .., αλλά εγώ δεν είμαι γιατρός …

Πρόεδρος: Άρα δεν μπορείτε να το εξηγήσετε …θα μπορούσε να προκληθούν από κάποιο χέρι κατά τη διασωλήνωση ;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι

Πρόεδρος: Η μονάδα φοράει γάντια ;

Μάρτυρας: Πάντα φοράει

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να καταλάβει τη θερμοκρασία με τα γάντια ;

Μάρτυρας: Δεν είναι τόσο χοντρά τα γάντια…

Η μάρτυρας, η οποία φρόντισε το παιδί αφού είχε φύγει από τη ζωή, είπε ότι ούτε σε εκείνο το στάδιο παρατήρησε σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού.

Εισαγγελέας: Μα προκλήθηκαν μετά το θάνατο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να τα είδα . .. εγώ εστίασα να επαναφέρουμε το παιδί.

Η μάρτυρας μίλησε για τους γονείς της Μαλένας οι οποίοι όπως είπε ήταν συντετριμμένοι . «Θυμάμαι ότι έκλαιγαν …» ανέφερε και ανακάλεσε στη μνήμη της τη στιγμή που, ενώ η Μαλένα είχε φύγει από τη ζωή, τους ευχαρίστησαν.

«Ήρθαν οι γονείς να μας χαιρετήσουν. Η μητέρα έκλαιγε, ο πατέρας ήταν πιο σοκαρισμένος, σαν νεκρός, σαν ρομπότ …

Η μητέρα μας είπε «σας ευχαριστώ για ότι κάνατε για το παιδί μου».

Πρόεδρος: Σας ρώτησαν κάτι; Ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος

Μάρτυρας: Εμάς όχι …

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share