Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε: Αυτή είναι η πιο γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο και παρμεζάνα

Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

19 Μαΐου 2024 15:52
Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε: Αυτή είναι η πιο γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο και παρμεζάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πανδαισία» γεύσεων αυτή η μακαρονάδα με τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα. Θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Έτοιμα σε 30' λεπτά!

Δείτε ακόμα μία συνταγή με Παστίτσιο «κόλαση» στο τηγάνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κάθε μέρα μακαρόνια μετά από αυτή τη συνταγή

Υλικά

  • 2 πακέτα τορτελίνια τυριού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο, σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη

Τορτελίνια με μπρόκολο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα βράζετε τα τορτελίνια για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό και τη ρίγανη.
  • Προσθέτετε τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνετε τέλος τα τορτελίνια και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
  • Βάζετε ομοιόμορφα τα τορτελίνια με τη σάλτσα σε πυρέξ, ρίχνετε το ζωμό και πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα.
  • Σκεπάζετε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share