Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Λύγισε και ο πιο σκληρός στη Χίο: Η στιγμή που η κα Δέσποινα γνωρίζει τον δότη μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή (video)

Μια ιστορία που προκαλεί ρίγη συγκίνησης

20 Μαΐου 2024 23:10
Λύγισε και ο πιο σκληρός στη Χίο: Η στιγμή που η κα Δέσποινα γνωρίζει τον δότη μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άνθρωπος του χάντμπολ, ο προπονητής της Δράμας, Σάκης Βαλαβάνης, ήταν πρωταγωνιστής μιας συγκλονιστικής ιστορίας και στιγμής με μία γυναίκα από τη Χίο.

Ο Σάκης Βαλαβάνης συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάς του μυελού των οστών και χάρη στην ενέργειά του μία γυναίκα, η Δέσποινα Βουχούρη, βλέπει πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, στις 5 Μαρτίου 2021, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης. Οι συνεχείς εξετάσεις οδήγησαν στην ακριβή διάγνωση, αυτή της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας (ΟΜΛ), δηλαδή ενός καρκίνου των κυττάρων της λευκής σειράς, που χαρακτηρίζεται από ραγδαία ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων που συσσωρεύονται στο μυελό των οστών και εμποδίζουν την αιμοποίηση.

Δείτε επίσης: «Λύγισαν» και οι πέτρες: Νύφη παντρεύτηκε τον αγαπημένο της στο νοσοκομείο για να είναι δίπλα στον καρκινοπαθή πατέρα της (video)

«Είχα 80% κακά κύτταρα στον μυελό των οστών. Ήμουν έτοιμη να… ταξιδέψω. Ήμουν 4,5 μήνες συνεχώς στο ''Μεταξά'' με πολύ αγώνα και κόπο. Σήμερα δοξάζω τον Θεό γιατί έφθασα τους 26 μήνες και είμαι ζωντανή ανάμεσά σας, χάρη σε έναν από τους δύο Έλληνες που βρέθηκαν συμβατοί με εμένα αλλά και χάρη στους εξαιρετικούς γιατρούς μου. Είχα την πιο σπάνια ομάδα ΑΒ+ και βρέθηκαν δύο Έλληνες 100% ιστοσυμβατοί, ο ένας έδωσε, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι.

Έδωσα τα στοιχεία μου και τώρα περιμένω να με ζητήσει εκείνος. Ξέρουμε ότι είναι το νούμερο 198 από το ''Όραμα Ελπίδας'' και θέλω πολύ να τον γνωρίσω», είπε συγκινημένη η κυρία Βουχούρη μπροστά σε δεκάδες φίλους και γνωστούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γιου της, Γιώργου, με την πρόφαση του εορτασμού των γενεθλίων της στον κήπο του σπιτιού τους, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Εκεί έγινε και η αποκάλυψη για την κ. Βουχούρη, καθώς δεν γνώριζε ποιος ήταν αυτός που της έσωσε τη ζωή. Ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ εντοπίστηκε από τον γιο της γυναίκας και τον προσκάλεσε στην οικογενειακή στιγμή για να της αποκαλύψουν πως αυτός ήταν ο δότης.

Για να… στηθεί η αποκάλυψη, επινόησε ένα τέχνασμα, ότι έγινε λάθος στα μπαλόνια και αντί να γράφει τη χρονολογία γέννησης της μητέρας του, έγραφε τη δική του.

«Κάθε εμπόδιο είναι σε καλό» είπε ο Γιώργος, και συμπλήρωσε: «Για να αποκτήσει κάποιο νόημα αυτός ο αριθμός κόβουμε το ''4'' και μας μένει ο αριθμός 198. Είναι κάποιος ανάμεσά μας με το Νο 198 από το ''Όραμα Ελπίδας'';» διερωτήθηκε, για να σηκωθεί ο Σάκης Βαλαβάνης, εν μέσω χειροκροτημάτων, και να αγκαλιάσει τη Δέσποινα Βουχούρη.

«Με αποκαλούν ήρωα, δεν το δέχομαι. Ένας απλός άνθρωπος είμαι, που συμμετείχα στην πλέον απλή διαδικασία, χαρίζοντας μια ζωή» είπε συγκινημένος, για να πέσει ξανά στην αγκαλιά της Δέσποινας Βουχούρη, η οποία του χάρισε τον Χρυσό Ταξιάρχη που φορούσε σε κρεμαστό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share