Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Στήριξη Τεμπονέρα σε Κασσελάκη: «Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα»

«Ο σεβασμος στο καταστατικό δε συνάδει με τη δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα»

23 Νοεμβρίου 2023 19:04
Στήριξη Τεμπονέρα σε Κασσελάκη: «Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

«Ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» επισήμανε πως απαιτούνται ο Διονύσης Τεμπονέρας, κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνοντας την άρνησή του για «μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Παράλληλα, Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση μετά την αποχώρηση Αχτσιόγλου - «Δεν είναι χαρούμενη ημέρα για μένα, όμως κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας»

Όπως είπε στη σημερινή συνεδρίαση, «ο σεβασμός στο καταστατικό, για παράδειγμα, δε συνάδει με τη δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα. "Μα και ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε με το πολιτικό κέντρο", θα αντιτάξει κάποιος. Ισχύει, και ήταν λάθος και αρκετοί σύντροφοι πρώην και νυν, νομιμοποίησαν με τη συμμετοχή τους, αυτήν την αντικαταστατική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν στον "πρωινό καφέ". Η Π.Γ. συνεδρίαζε περίπου μια φορά κάθε 40 μέρες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λάθη, παραλείψεις και συνεπακόλουθα, δημόσιες διαφωνίες».

Τεμπονέρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ενώ τόνισε πως «όταν λέμε σεβασμός στο καταστατικό, πρέπει να το εννοούμε. Όταν λέμε σεβασμός στα όργανα, πρέπει να το εννοούμε».

«Από θέση αρχής, συνεπώς, δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, σεβόμενος τη συλλογική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, που δημοκρατικά ενέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας δεσμεύει ακόμα», κατέληξε στον λόγο του.

Πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Ακρίτα: «Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα τα καταφέρουμε»

Στην αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει σθεναρά η Έλενα Ακρίτα, παρά την τελεσίδικη απόφαση αποχώρησης των βουλευτών της ομάδας Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή της στα social media, τόνισε: «Θα τα καταφέρουμε. Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα τα καταφέρουμε». Επίσης, «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»: Ξεσπάθωσε ξανά η Έλενα Ακρίτα εναντίον του Νάσου Ηλιόπουλου

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share