Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»: Ξεσπάθωσε ξανά η Έλενα Ακρίτα εναντίον του Νάσου Ηλιόπουλου

Με τον ίδιο στίχο είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή

20 Νοεμβρίου 2023 11:21
«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»: Ξεσπάθωσε ξανά η Έλενα Ακρίτα εναντίον του Νάσου Ηλιόπουλου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Συνεχίζεται η κόντρα της Έλενας Ακρίτα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, με την πρώτη να δίνει εκ νέου απάντηση με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε μιλήσει για «βούρκο» στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Έλενα Ακρίτα να του απαντά σε έντονο ύφος.

Εκ νέου απάντηση Έλενας Ακρίτα σε Νάσο Ηλιόπουλο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επανήλθε μιλώντας για διαστρεβλώσεις των φράσεών του και ψηφιακό του λιντσάρισμα. Ενώ ο Νίκος Βούτσης, που κι αυτός έχει αποχωρήσει, σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε τον Νάσο Ηλιοόπουλο, μιλώντας για πολιτικό θράσος της Έλενας Ακρίτα.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα άφησε αυτά να πέσουν κάτω, και με νέα ανάρτηση πετά «καρφιά» χρησιμοποιώντας στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη. «Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε» ήταν οι στίχοι που επέλεξε η Έλενα Ακρίτα για να απαντήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάρτησή της «κατέβηκε» λίγο μετά. Επιπροσθέτως, με τον ίδιο στίχο είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, σε διαξιφισμό τους λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης - Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποχώρηση και της ομάδας Αχτσιόγλου

Στη χθεσινή διαδικτυακή σύναξη της ομάδας 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου, πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις οργανωτικές ενστάσεις για τον τρόπο της αποχώρησης από το κόμμα της επίσημης αντιπολίτευσης, αυτές επιλύθηκαν λόγω της μεγάλης απόστασης στην επικοινωνία με την προεδρική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύβος ερρίφθη, και η απόφαση αυτή ελήφθη με μεγάλη συμμετοχή.

Το ερώτημα πλέον είναι το πότε θα γίνει η φυγή αλλά και πόσους άλλους θα βρουν, καθώς για να φύγουν θα πρέπει να συμπληρώνουν 10 βουλευτές για να σχηματίσουν μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή.

Κοινή διαπίστωση είναι πως «είναι αδύνατη η συμβίωση με τον Στέφανο Κασσελάκη», όπως τόνισαν στην τοποθέτησή τους τόσο ο Νάσος Ηλιόπουλος όσο και η Έφη Αχτσιόγλου, όμως επεσήμαναν πως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης - Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποχώρηση και της ομάδας Αχτσιόγλου

Άμεση αποχώρηση ζήτησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που τόνισε χαρακτηριστικά πως «η δυναμική που έχει δημιουργηθεί δείχνει πως η έξοδος είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν οι ελάχιστοι όροι πολιτικών συγκλίσεων με τη σημερινή ηγεσία. Δεν έχει κανένα νόημα για περαιτέρω καθυστερήσεις».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε, από την πλευρά του υπογράμμισε πως «το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Μας ενδιαφέρει η προστασία της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του πολιτικού μας χώρου. Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό».

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά δυναμικές τον τελευταίο καιρό. Προκάλεσε ένταση η αναφορά του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι είναι προτιμότερο να ανέβεις ένα δύσβατο βουνό παρά να βυθιστείς στον βούρκο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Έλενας Ακρίτα, η οποία του απάντησε, μεταξύ άλλων: «Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου».

Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης - Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποχώρηση και της ομάδας Αχτσιόγλου

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επανήλθε στα περί βούρκου με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας: «Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά. Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα. Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση στη 01:00 το μεσημέρι του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share