Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Αναίσχυντες δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αν η Ελλάδα θέλει δανεισμό, να αναγνωρίσει ότι μας ανήκουν»

Η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού κάνει λόγο για «αντικείμενα» που «αποκτήθηκαν νόμιμα»

22 Μαΐου 2024 22:40
Αναίσχυντες δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αν η Ελλάδα θέλει δανεισμό, να αναγνωρίσει ότι μας ανήκουν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, επισημαίνοντας πως ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγχρόνως, Πρόωρες εκλογές για τη Βρετανία στις 4 Ιουλίου: Το ανακοίνωσε επίσημα ο Σούνακ - Τι ζήτησε από τον βασιλιά Κάρολο

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Independent, η Λούσι Φρέιζερ απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού, σήμερα (22/5) δήλωσε: «Η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν μόνο ορισμένες περιστάσεις κατά τις οποίες δύνανται να… μεταφέρονται αντικείμενα».

Γλυπτά του Παρθενώνα

«Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου είναι υπεύθυνοι για τα αντικείμενα, αποκτήθηκαν νόμιμα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τον νόμο σε σχέση με αυτά τα ζητήματα», ξεκαθάρισε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι τα αντικείμενα αυτά έχουν αποκτηθεί νόμιμα και μας ανήκουν. Αντικείμενα δανείζονται κατά καιρούς, αλλά είναι θεμελιώδες ότι αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία μας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share