Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες παραδίδεται το μετρό της Θεσσαλονίκης

«Θα είναι το ωραιότερο της Ευρώπης»

20 Μαΐου 2024 12:49
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες παραδίδεται το μετρό της Θεσσαλονίκης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανακοίνωση που όλοι περίμεναν στη Θεσσαλονίκη, σήμερα το πρωί (20/5), στο πλαίσιο της ομιλίας του και δήλωσε πως το Μετρό θα τεθεί σε λειτουργία σε έξι μήνες.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «το πιο σύγχρονο και πιο όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης»

Ξεκινώντας την ομιλία του στο πλαίσιο της παρουσίασης της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο, στους Αμπελόκηπους, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και Κασσελάκης: Όλοι οι αρχηγοί στη Θεσσαλονίκη - «Κλειδί» η Μακεδονία όσο το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω συγχαίροντας τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης με αρκετούς παρευρισκόμενους στην αίθουσα να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και μια κυρία να φωνάζει προς τον πρωθυπουργό «μας έφερες γούρι».

«Η κυβέρνηση επενδύει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα για τα μέσα μεταφοράς. Η Αττικό μετρό μετονομάστηκε σε Ελληνικό μετρό αφού διαχειρίζεται και το έργο της Θεσσαλονίκης και σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης», τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Δεν σταματούμε εδώ. Ο σκοπός της μελέτης που εκπόνησε η Αττικό Μετρό είναι τεκμηριωμένη και υποδεικνύει τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας για την επέκταση του μετρό και τη διάδραση με τα αστικά λεωφορεία καθώς και τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα. Οι συζητήσεις αυτές δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη επιτέλους βγαίνει από απομόνωση δεκαετιών». Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για δήμους που ίσως να αυτοπροσδιορίζονταν ως κατώτερου Θεού».

«Σε αντίθεση με τον υφυπουργό Υποδομών θα κάνω πολιτική παρατήρηση η οποία σχετίζεται με τις ευρωεκλογές αφού το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε και στο μετρό και στη δυνατότητα διεκδίκησης της χώρας για έργα υποδομής και χρηματοδότηση που πατά στο αναβαθμισμένο κύρος της πατρίδας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στη 49η τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη στις 19:00 στο ξενοδοχείο Porto Palace.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share