Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Καιρικό «καρδιογράφημα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μετά την προσωρινή Άνοιξη καταφθάνει στη χώρα...»

Το δικό του στίγμα για τον καιρό των επόμενων ημερών έδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος

15 Φεβρουαρίου 2023 18:00
Καιρικό «καρδιογράφημα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μετά την προσωρινή Άνοιξη καταφθάνει στη χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την εκτίμησή του για σκαμπανεβάσματα του καιρού μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου έδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από την εκπομπή Live News του Mega.

Ο μετεωρολόγος έκανε ειδική μνεία στις υψηλές θερμοκρασίες που θα δουν σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας μέχρι και την Κυριακή (19/2), αλλά και στο κρύο που φαίνεται να επανέρχεται σταδιακά από τη Δευτέρα. Παράλληλα, θυμίζουμε και τα όσα επεσήμανε ο Τάσος Αρνιακός αντίστοιχα.

«Εκτοξεύεται ο υδράργυρος με 20άρια μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά μάλλον έχουμε έλευση κρύου από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ακόμη να ξέρουμε αν θα έρθουν και χιόνια. Ακόμη είναι δύσκολο φυσικά να γνωρίζουμε και τι φαινόμενα θα δούμε την Καθαρά Δευτέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο δελτίο καιρού του Mega:

Το «κλείδωσαν» οριστικά τα Μερομήνια: «Φτάνοντας στο Μάρτιο ο καιρός...»

Τα Μερομήνια έχουν το δικό τους τρόπο να προβλέπουν τον καιρό, έχοντας εξηγήσει σε εμάς τα φαινόμενα από πολύ νωρίτερα για το 2023, με την Χριστίνα Σούζη να αφήνει ανοικτά τα σενάρια.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Φεβρουάριος 2023

Ο Φεβρουάριος 2023 σύμφωνα με τα μερομήνια, θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Μάρτιος 2023

Από 1 έως 14 ο καιρός ήπιος, αλλά σε Εύβοια και Αθήνα βροχές και αέρας. Από 14 έως 22 ήπιος καιρός, ενώ από 23 έως 31 ο καιρός θα δώσει λίγες βροχές. Από 27 έως 31 κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα και χιόνια στα βουνά, σε μεγάλα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα

Απρίλιος 2023

Από 1 έως 3 Απριλίου θα έχουμε κακοκαιρία. Από 4 έως 10 Απριλίου θα υπάρχει ήπιος καιρός, αλλά βροχές στην Αθήνα και αέρα. Το υπόλοιπο του μήνα θα έχει καλοσύνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share