Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Γιώργος Μητσικώστας: «Πιστεύω πολύ στον Θεό και πάω στο Άγιο Όρος. Τα μάτια του ανθρώπου είναι η ψυχή του» (video)

Η εξομολόγηση για το λίπωμα στον λαιμό του

9 Νοεμβρίου 2023 10:53
Γιώργος Μητσικώστας: «Πιστεύω πολύ στον Θεό και πάω στο Άγιο Όρος. Τα μάτια του ανθρώπου είναι η ψυχή του» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Μία αποκαλυπτική και εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Μητσικώστας στην εκπομπή «Happy Day», για το πρόβλημα υγείας του αλλά και την πίστη του.

«Πιστεύω πολύ στον Θεό και πάω στο Άγιο Όρος», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η ψυχανάλυση με την πίστη συμβαδίζουν. Η προσευχή έχει κι άλλα παρακλάδια. Έχει τον διαλογισμό, που επίσης κάνω. Κι εκεί επικοινωνείς και καλείς κάποια πνεύματα, κάποιες παλαιές ψυχές, που είναι στο γενεαλογικό σου δέντρο. Μέσα από τον διαλογισμό, μπορείς να τις επικαλεστείς».

Δείτε επίσης: Μαριώ για τη συγγένεια με τον Άγιο Παΐσιο: «Η μαμά μου ήταν από τα Φάρασα, το 1996 έμαθα ότι ήταν θείος μου» (videos)

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μητσικώστας αποκάλυψε για το λίπωμα στον λαιμό του: «Στην αρχαιότητα είχε βγάλει κάτι τέτοιο ο Σοφοκλής, το οποίο δεν είναι κάτι. Είναι ένα λίπωμα. Τότε είχε πει ο Σοφοκλής “σας αρέσουν τα έργα μου;” και δεν το έβγαλε ποτέ, γιατί ήθελε να δει πού επικεντρώνεται το μάτι. Χάνουμε την ουσία και η ουσία για εμένα είναι το βλέμμα. Τα μάτια του ανθρώπου είναι η ψυχή του».

Σταύρος Ζαλμάς για τη γνωριμία με τον Άγιο Παΐσιο: «Αυτό με άφησε άναυδο. Πιο ακομπλεξάριστη και ανοιχτή στο σύμπαν κουβέντα δεν περίμενα να ακούσω» (video)

Για την εμπειρία που είχε με τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιο Όρος μίλησε ο Σταύρος Ζαλμάς, αποκαλύπτωντας τη συμβουλή που του έδωσε.

«Έχω γνωρίσει τον πατέρα Παΐσιο και έχουμε κουβεντιάσει μερικές φορές. Πήγαινα συχνά με φίλους στο Άγιο Όρος, γιατί μας άρεσε η περιπέτεια της πεζοπορίας και αυτή η ζωή στα μοναστήρια που θύμιζε το βιβλίο το “Όνομα του Ρόδου” και ήταν πολύ γοητευτικό να κουβεντιάσεις με κάποιους μοναχούς.

Κάποια στιγμή, περνώντας, ρωτήσαμε πού είναι ο πατέρας, μάς έδειξαν και πήγαμε. Υπήρχαν διάφοροι άνθρωποι που περίμεναν κάτω από δέντρα σαν να τους είχε τοποθετήσει και μας μίλησε αμέσως. Μιλήσαμε για πάρα πολλά πράγματα και φτάσαμε κάποια στιγμή στο θέμα της πίστης και της προσευχής και μου λέει "να τους βλέπετε όλους αυτούς, είναι άνθρωποι αγράμματοι, οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα. Ούτε να προσευχηθούν δεν ξέρουν και μου λένε "αισθάνομαι κάποια στιγμή ότι θέλω να προσευχηθώ, τι να κάνω;".

Ξέρετε τι τους λέω; Όταν δεν ξέρουν να πουν προσευχή και αισθάνονται την ανάγκη να προσευχηθούν, τους λέω, θα λέτε ένα τραγούδι με νόημα. Αυτό με άφησε άναυδο. Πιο ακομπλεξάριστη, ελεύθερη, ευφάνταστη και ανοιχτή στο σύμπαν κουβέντα δεν περίμενα να ακούσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share