Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Vitelli Athens: Το νεοκλασικό bar - restaurant στο Παγκράτι που θα γίνει talk of the town

Το νέο στέκι της πιο ζωντανής περιοχής της Αθήνας!

27 Σεπτεμβρίου 2023 08:34
Vitelli Athens: Το νεοκλασικό bar - restaurant στο Παγκράτι που θα γίνει talk of the town
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Παγκράτι αναδείχθηκε σε μια από τις πιο κουλ γειτονίες του κόσμου, κάτι που εύκολα μπορεί να ανακαλύψει κανείς με το που το επισκεφτεί. Αξιοθέατα, μακρά ιστορία και αμέτρητες επιλογές. Οι λόγοι να επισκεφτείς το Παγκράτι είναι πολλοί και πρόσφατα προστέθηκε ακόμα ένας λόγος και αυτός είναι η νέα άφιξη στη γειτονιά, που φέρει το όνομα Vitelli.

Το Vitelli, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, πριν από μερικές εβδομάδες και αναμένεται να γίνει talk of the town. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1800 και η αισθητική του μαγαζιού είναι φανερά, αλλά ανεπιτήδευτα εμπνευσμένη από τη Νότια Ιταλία.

Το Vitelli στο Παγκράτι

Το Vitelli στο Παγκράτι, χωρίζεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα, καθιστώντας το ως ένα μαγαζί κατάλληλο, για κάθε εποχή του χρόνου και για όλες τις ώρες της μέρας.

Ξεκινάμε με τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική και τα chill vibes του Παγκρατίου. Αναπαυτικοί καναπέδες, ρομαντική ατμόσφαιρα, χαλαρό κλίμα, ένα bar με "ζεστά" χρώματα και ένα retro συντριβανάκι, συνθέτουν ένα σκηνικό, που σε κάνει να αισθάνεσαι ηρεμία και χαλάρωση.

Συνεχίζουμε, με τον ημιυπαίθριο χώρο, ο οποίος είναι ιδανικός για after office συναντήσεις και συζητήσεις με φίλους. Σε ένα πιο κυριλέ κλίμα, αλλά ταυτόχρονα φιλόξενο με κρεμαστά φυτά, ψάθινα φωτιστικά και ένα επιβλητικό δέντρο, ο ημιυπαίθριος χώρος είναι ιδανικός για να χαλαρώσεις και να πάρεις μια ανάσα, από την έντονη καθημερινότητα. Στα συν και οι αναπαυτικοί καναπέδες, οι οποίοι είναι ιδανικοί για να ξεκουράσεις ψυχή και σώμα, μετά από μία γεμάτη μέρα.

Δεν τελειώνουμε όμως εκεί... το Vitelli είναι ένα bar - restaurant, ιδανικό για όλες τις ώρες της μέρας και αφού έχεις χαλαρώσει, ήρθε η ώρα να περάσεις στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος είναι το ιδανικό μέρος για να πιείς το ποτό σου και να διασκεδάσεις.

Η μπουκαλιέρα με τα διακόσια (200) κόκκινα μπουκάλια, που βρίσκεται στο bar, δεσπόζει στον χώρο και εντυπωσιάζει στην θέασή της, καθώς είναι πρωτότυπη και "ελκυστική".

Αναγεννησιακοί πίνακες του Botticelli, του Da Vinci και άλλων διάσημων ζωγράφων, διακοσμούν τους τοίχους, ενώ το dj booth, με τα vintage στοιχεία, που μοιάζει να έχει βγει από άλλη εποχή, δίνει μια υπέροχη νότα στον χώρο.

Στον εσωτερικό χώρο, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, διοργανώνονται parties, τα οποία ξεκινάνε στις 23:00 μ.μ. και διαρκούν μέχρι περίπου τις τρεις (03:00) τα ξημερώματα. Την Πέμπτη, διοργανώνονται party με house μουσική, ενώ τις Παρασκευές, τα party είναι με trash ελληνικά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο μαγαζί:

Στο Vitelli μπορείς να διασκεδάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το Vitelli, είναι το ιδανικό μέρος για να διασκεδάσεις, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η λογική που κρύβεται πίσω από τη νέα άφιξη του Παγκρατίου, είναι να πιείς το ποτό σου, να φας και έπειτα να συνεχίσεις εάν έχει κάποιο event. Και πιστέψτε με... τα event στο Vitelli, δεν τα χάνεις.

Tα chill vibes, είναι βασικό συστατικό του Vitelli και ένα μικρό ταξίδι στη Νότια Ιταλία, μέσα από την αισθητική του μαγαζιού, είναι ότι χρειάζεσαι για να νιώσεις την απόλυτη ηρεμία.

Το μενού που θα σε ταξιδέψει

Το μενού στο Vitelli, βασίζεται στη Μεσογειακή κουζίνα και στις γευστικές πινελιές που προσθέτουν στις συνταγές, με έμπνευση, από την ιταλική γαστρονομία.

Ο σεφ του μαγαζιού, ο Γιώργος Πορφύρης, ο οποίος ξεχώρισε με την επιτυχημένη συμμετοχή του στο Master Chef, το 2017, δημιούργησε ένα μοναδικό μενού, το οποίο σε ταξιδεύει, σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Εμείς δοκιμάσαμε και εντυπωσιαστήκαμε! Ψωμάκια με σκόρδο και γιαούρτι, pizzeti, παπαρδέλες και πολλές άλλες γευστικές επιλογές.

Παράλληλα, στο Vitelli, o bar manager, Γιάννης Ρούσσος, δημιούργησε έναν ξεχωριστό κατάλογο με cocktails, με exclusive επιλογές και μοναδικές γεύσεις. Στο μενού, επίσης, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε κρασιά και σε σπριτς. Μάλιστα, μπορείς να συνοδεύσεις το ποτό σου είτε με μία από τις επιλογές του μενού, όπως είναι το pizzeti είτε με την μεγάλη ποικιλία, που διαθέτει το μαγαζί σε πιατέλες με τυριά και αλλαντικά.

Μια ματιά στο μενού:

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share