Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4+1 λόγοι για να επισκεφτείτε τον Κορυδαλλό - Την αδικημένη περιοχή της Αθήνας

Αξίζει!

25 Φεβρουαρίου 2024 09:22
4+1 λόγοι για να επισκεφτείτε τον Κορυδαλλό - Την αδικημένη περιοχή της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κορυδαλλός, μπορεί να μην θεωρείται μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας, αλλά είναι σίγουρα αδικημένος. Όπως, κάθε περιοχή έτσι και ο Κορυδαλλός έχει κρυμμένα διαμαντάκια και λόγους για τους οποίους αξίζει να τον επισκεφτείς. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ 5 ξεχωριστά μπαρ στον Κορυδαλλό.

Θα φας μία από τις πιο νόστιμες κρέπες

Στο "Εγκώμιον" που βρίσκεται στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου 62 στον Κορυδαλλό, θα φας μία από τις πιο νόστιμες κρέπες που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα το "Εγκώμιων", είναι γνωστό για τις πεντανόστιμες κρέπες και βάφλες του. Μάλιστα, τα γνωστά βαφλάκια του μαγαζιού κερδίζουν καθημερινά όλο και περισσότερους γλικατζίδες.

Παράλληλα, στο μαγαζί θα βρείτε και Pizza, μακαρόνια, burgers και άλλα φαγητά.

Το πιο νόστιμο μπιφτέκι

Η "Αγανάκτηση" στην οδό Σερρών 44 & Ταξιαρχών, βρίσκεται στον Κορυδαλλό, από 1955, ένα από τα πιο ξακουστά μαγαζιά για μπιφτέκι.

Η επωνυμία του οφείλεται στο ότι οι πελάτες αγανακτούσαν στις ουρές, προκειμένου να απολαύσουν το μπιφτέκι του, η συνταγή του οποίου παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική.

Είναι το πρώτο σουβλατζίδικο της περιοχής και από τα πρώτα στα δυτικά προάστια που ξεκίνησε να βάζει αυτή τη νόστιμη κόκκινη σάλτσα στα τυλιχτά του.

Για κοκτέιλ και street food στο Dazed Bar

Το Dazed Bar, που βρίσκεται στην οδό Ξενοφώντος 51 στον Κορυδαλλό, είναι ένα bar με ωραία ατμόσφαιρα και όμορφη αισθητική.

Τα ιδιαίτερα ποτά του και τα νόστιμα και λαχταριστά φαγητά του είναι ένας ακόμα λόγος που αξίζει για να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο bar.

Περίπατος και παιχνίδι για τα παιδιά στην Πλατεία Ελευθερίας

Στην πλατεία Ελευθερίας, η οποία από το 2020, άλλαξε μορφή και ανανεώθηκε, αξίζει για έναν περίπατο, ενώ μάλιστα είναι ιδανική και για μικρά παιδιά, καθώς διαθέτει και παιδική χαρά.

Η πλατεία του Κορυδαλλού, σφύζει από ζωή και κάθε φορά που θα περάσετε από εκεί θα την δείτε γεμάτη κόσμο.

Με θέα την Αθήνα

Το Αιγάλεω αποτελεί το δυτικό άκρο του λεκανοπεδίου των Αθηνών και στους πρόποδές του έχουν οικοδομηθεί οι εξής συνοικίες, ο ομώνυμος Δήμος Αιγάλεω, η Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι, ο Κορυδαλλός, το Κερατσίνι, το Πέραμα και η Νίκαια.

Για να απολαύσετε μία από τις πιο ωραίες θέες ανεβείτε μέχρι το όρος Αιγάλεω και σίγουρα θα μαγευτείτε.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share