Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ταξίδι στον χρόνο: 2 +1 μαγαζιά στην Αθήνα που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή

Θα σας μαγέψουν...

13 Σεπτεμβρίου 2023 07:08
Ταξίδι στον χρόνο: 2 +1 μαγαζιά στην Αθήνα που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια στον χρόνο και θέλετε να ταξιδέψετε σε μία άλλη εποχή και να νιώσετε λίγο από την μαγεία της, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια μαγαζιά στην Αθήνα, που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να πρωταγωνιστείτε σε μία ταινία που μόνο το 2023 δεν θυμίζει. Με την ευκαιρία δες εδώ τα 3+1 πιο Χριστουγεννιάτικα μαγαζιά της Αθήνας.

Τρένο Στο Ρουφ, Wagon Restaurant, Suburban Station, Railway &, Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα

Το Τρένο στο Ρουφ, είναι ένας σιδηροδρομικός πολιτιστικός πολυχώρος, που μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα βαγόνι-εστιατόριο, που σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή.

Tο Wagon-Restaurant είναι μία αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, που λειτουργεί ως εστιατόριο και με το που εισέρχεσαι στο βαγόνι αισθάνεσαι τα vibes μίας άλλης εποχής, ενώ για αυτούς που διαθέτουν λίγη παραπάνω φαντασία τολμώ να πω πως, θα αισθανθείτε ότι πρωταγωνιστείτε σε μία ταινία, στην εποχή της προπολεμικής Ιταλίας.

Τα φαγητά είναι πεντανόστιμα, από τις χορταστικές σαλάτες και τα ζουμερά μπιφτεκάκια μέχρι την πίτα της Χρυσούλας.

Σημειώνεται ότι, στον ίδιο χώρο, ανάλογα με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της κάθε περιόδου, εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωντανή μουσική, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα πρωτότυπα καλλιτεχνικά δρώμενα.

 Ταξίδι στον χρόνο: 3 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή

The Speakeasy Athens, Λέκκα 12, Αθήνα

Το "The Speakeasy", είναι το μυστικό bar της Αθήνας, που σε μεταφέρει στην Αμερική του 1920, τότε που η 18η τροποποίηση του Συντάγματος κήρυσσε παράνομη με συνταγματική πρόνοια την παρασκευή, διακίνηση, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Για τα επόμενα 13 χρόνια, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούσαν να απολαύσουν το ποτό τους μόνο στα κρυφά, συνήθως σε υπόγειους χώρους που λειτουργούσαν παράλληλα με κάποια νόμιμη επιχείρηση.

Από εκεί αντλεί την έμπνευσή του κρυφό bar της Αθήνας, που σίγουρα θα σε ταξιδέψει αρκετά χρόνια πίσω.

Petite Fleur, Ομήρου 44, Αθήνα

To "Petite Fleur", το μαγαζί που σε ταξιδεύει στο Παρίσι, σε μία εποχή που θα σου θυμίσει κάτι από την ταινία "Amelie", θα ζεστάνει την ψυχή σου.

Χαμηλός φωτισμός, ζεστά χρώματα, κλασικά έπιπλα, πιάνο…εικόνες και μυρωδιές γνώριμες και οικίες θα σε ταξιδέψουν.

Την τελική αλλά εξίσου σημαντική πινελιά του στην όλη ατμόσφαιρα προσθέτει η jazz μουσική που ξεπροβάλλει από δίσκους βινυλίου σε ένα παλιό πικάπ.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share