Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τα 3+1 πιο Χριστουγεννιάτικα μαγαζιά της Αθήνας

Ένα μαγικό ταξίδι!

26 Νοεμβρίου 2021 15:14
Τα 3+1 πιο Χριστουγεννιάτικα μαγαζιά της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Χριστούγεννα, η πιο ατμοσφαιρική γιορτή και η αγαπημένη μικρών και μεγάλων πλησιάζει. Όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε ξεκινήσει να μπαίνουμε στο μαγικό κλίμα των γιορτών. Ο στολισμός των δέντρων έχει ξεκινήσει, οι φούρνοι μοσχομυρίζουν μελομακάρονα και οι χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix, όλο και πληθαίνουν.

Μάλιστα, επειδή πέρυσι, το εξαντλητικό lockdown που έφερε ο covid, μας είχε καθηλώσει σπίτι, φέτος είναι ευκαιρία να νιώσουμε λίγο παραπάνω την μαγεία των Χριστουγέννων, με την επίσκεψη μας σε μαγαζιά της Αθήνας, που έχουν τη δυνατότητα να μας ταξιδέψουν σε ένα κόσμο μαγικό, ατμοσφαιρικό και γιορτινό.

Noel, Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα

To Noel, το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, που γεννήθηκε από την αγάπη για τα Χριστούγεννα και έχει ένα γιορτινό mood όλο το χρόνο. αυτές τις μέρες απογειώνεται. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες στόλισαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό.

Πρόκειται, για ένα μαγαζί που συνδυάζει κάτι ανάμεσα σε Χριστούγεννα, Κούβα και Παρίσι. Η διακόσμηση είναι μαγική και το μενού περιλαμβάνει αμέτρητες και πεντανόστιμες επιλογές.

Little Kook, Καραϊσκάκη 17, Αθήνα

Το Little Κook, το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που έχει την δικιά του θεματολογία και θυμίζει παραμύθι... τα Χριστούγεννα, γίνεται πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Καθώς μπαίνεις στο μαγαζί, νιώθεις ότι μεταφέρεσαι σε μία άλλη εποχή, ότι μπαίνεις σε ένα κάστρο και βρίσκεσαι σε μία άλλη διάσταση.

Τα Χριστούγεννα, νιώθεις ότι μπαίνεις σε ένα Χριστουγεννιάτικο παλάτι, εκεί που η μαγεία ζωντανεύει και όλα μοιάζουν γιορτινά και χαρούμενα.

Μάλιστα, ακόμα και όσοι δεν επιλέγουν να κάτσουν στο μαγαζί, σίγουρα για μία φωτογραφία στο στενό της Καραϊσκάκη, που βρίσκεται το μαγαζί.

Ενώ, αν είσαι λάτρης των γλυκών, στο Little Kook, θα δοκιμάσεις τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα κέικ και γλυκά.

Σημειώνεται, ότι το όνομά του το έχει δανειστεί από έναν καλικάτζαρο, που πρωταγωνιστούσε στην παιδική φαντασία του κύριου Τζώρτζη. Ένα ξωτικό που λατρεύει τα γλυκά και μόλις κλείσουν τα φώτα και φύγουν όλοι από το μαγαζί, βγαίνει από την κρυψώνα του και τρέχει κατευθείαν στις προθήκες με τα λαχταριστά κέικ.

Fairytale, Τρυπιά 48, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής

To Fairytale, στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι ένα ακόμα όμορφο παραμυθένιο μέρος που μυρίζει γλυκά και ζεστή σοκολάτα με το που ανοίγεις την πόρτα.

Όλα τα γλυκά είναι εμπνευσμένα από παραμύθια και σερβίρονται σε μεγάλες χορταστικές ποσότητες και είναι πολύ απολαυστικά.

Φυσικά, τα Χριστούγεννα, το μαγαζί γίνεται ακόμα πιο ατμοσφαιρικό και τα γλυκά που σερβίρονται έχουν έμπνευση από το μαγικό κλίμα των γιορτών, όπως ο Άγιος Βασίλης.

Οι σερβιτόροι, που θα σας εξυπηρετήσουν, είναι ντυμένοι, ανάλογα με το κλίμα το μαγαζιού για ένα μαγικό παραμυθένιο ταξίδι.

Να σημειωθεί ότι, υπάρχει μία αίθουσα "έκπληξη" που θα την βρείτε αν ακολουθήσετε τον μυστικό διάδρομο.

Cap Cap, Πανόρμου 26, Αιγάλεω

Το Cap Cap με ροφήματα και εδέσματα εμπνευσμένα από παραμύθι, τα Χριστούγεννα απογειώνεται και σε οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι.

Ανά περιόδους φιλοξενεί μια διαφορετική θεματική και αυτός είναι ο λόγος που μπορείς να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά, χωρίς να το βαριέσαι.

Η "μαγεία" είναι διάχυτη μέσα στο μαγαζί και το χριστουγεννιάτικο decor σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο χωριό των Χριστουγέννων.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share