Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

4 +1: Τα μαγαζιά της Αθήνας με τις καλύτερες αυλές

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

13 Νοεμβρίου 2023 07:18
4 +1: Τα μαγαζιά της Αθήνας με τις καλύτερες αυλές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα είναι γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς. Το Athensmagazine.gr, σε βοηθάει να ανακαλύψεις αυτούς τους θησαυρούς και παρακάτω σου παρουσιάζει 5 μαγαζιά της Αθήνας που διαθέτουν αυλές, ιδανικές για να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι στην πρωτεύουσα.

Πάμε να ξεκινήσουμε...

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ τον Πολιτιστικό Αύγουστο στην Αθήνα.

Alio, Χαλάνδρι

Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 21 0685 0745

Το Alio, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, διαθέτει μια από τις πιο όμορφες αυλές στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος μιας υπέροχης μονοκατοικίας και είναι περιτριγυρισμένη από πράσινο.

Το μενού έχει την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου και σύμφωνα με το motto του εστιατορίου, προσεγγίζει τις ιταλικές γεύσεις "αλλιώς".

"Ιταλικές γεύσεις “αλλιώς”, όχι μόνο χάρη στα ανώτερης ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούμε, αλλά κυρίως λόγω της διαφορετικής προσέγγισης του ALIO", αναγράφεται χαρακτηριστικά στο site.

μαγαζιά της Αθήνας με εντυπωσιακές αυλές

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 21 2105 5214

Το Upupa Epops, βρίσκεται μέσα σε ένα παλιό νεοκλασικό-αρχοντικό της Αθήνας και η αυλή που διαθέτει είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και εντυπωσιακές που έχεις συναντήσει.

Με retro διάθεση και vintage διακόσμηση σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και ίσως και σε έναν άλλον κόσμο.

Ο "τσαλαπετεινός", όπως μεταφράζεται το όνομα του μαγαζιού, προσφέρει έναν κατάλογο cocktails με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σου. Παράλληλα, σημειώνεται ότι στην αυλή του μπορείς να πας από το πρωί για καφέ και πρωινό αλλά και το μεσημεροαπόγευμα για lunch και aperitivo.

μαγαζιά της Αθήνας με εντυπωσιακές αυλές

Kírios Who

Υπεριωνος 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0342 3972

Ο "Kírios Who", το μαγαζί που τραβάει την προσοχή σου και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του, διαθέτει μια υπέροχη αυλή, την οποία αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς.

Ψηλοτάβανες σάλες σε διαρρύθμιση παλιού αρχοντικού, περίτεχνο μωσαϊκό και μια ολάνθιστη αυλή σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό του 1933 στα Άνω Πετράλωνα.... αυτό είναι με λίγα λόγια ο "Kírios Who".

 Τα μαγαζιά της Αθήνας με τις καλύτερες αυλές

Nikkei

Πλατεία Ξανθίππου10 & Δεινοκράτους 10

Τηλέφωνο: 21 0723 9366

Ο κατάφυτος εξωτικός κήπος που τα καλοκαίρια μετατρέπεται πραγματικά σε σημείο συνάντησης, κάνει το Nikkei, νούμερο ένα στα μαγαζιά που πρέπει να επισκεφτείς.

Παράλληλα, το Nikkei συνεχίζει να μας μυεί στη γοητευτική κουζίνα του (που είναι αποτέλεσμα της μίξης της γαστρονομικής κουλτούρας του Περού με παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές), ενώ τα ιδιαίτερα cocktails του ολοκληρώνουν την εμπειρία.

 Τα μαγαζιά της Αθήνας με τις καλύτερες αυλές

Μαντανία

Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου17 & Ηροδότου, Αγ. Δημήτριος Αττικής

Τηλέφωνο: 21 0971 5598

Το μαγαζί, "Μαντανία", είναι ένα all day café-bar με επιλογές για όλες τις ώρες τις ημέρας. Στην πίσω του πλευρά, υπάρχει μια μεγάλη αυλή, με διάσπαρτα δέντρα, "μέσα" σε ένα παλιό σπίτι χωρίς σκεπή.

Στεγασμένο σε μια παλιά μονοκατοικία της δεκαετίας του '60, σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και σε ταξιδεύει στην ελληνική παράδοση.

Τα μαγαζιά της Αθήνας με τις καλύτερες αυλές

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share